Clinica II Pediatrie Timișoara | De ziua copilului, Mitropolitul Banatului i-a vizitat pe micii creştini aflaţi în spital

IPS Ioan - Ziua Copilului (2)

Cu prilejul zilei de 1 iunie, Mitropolitul Banatului i-a vizitat pe copiii internaţi în Clinica de Pediatrie Bega. Înaltpreasfinţia Sa i-a binecuvântat, le-a oferit daruri şi s-a interesat problemele întâmpinate în cadrul spitalului.

Parohia „Nașterea Maicii Domnului” Timișoara-Iosefin și Fundația „Preot Ioan Olariu” au organizat, la Clinica Pediatrie Bega – Clinica II Pediatrie, o acțiune filantropică, venind în sprijinul copiilor aflați în suferință. Evenimentul a avut loc cu sprijinul și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

Ierarhul, împreună cu părintele paroh Ionel Popescu, președintele Fundației „Preot Ioan Olariu”, a vizitat saloanele clinicii și pe toți copiii (nou-născuți, sugari, preșcolari, școlari), cu diverse stări de morbiditate (neonatologie, izolator, terapie intensiva, cardiologie, boli respiratorii cronice, boli de nutritie si metabolism, endocrinologie, nefrologie, gastroenterologie), informează Răzvan Fibișan, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Părintele Mitropolit a stat de vorbă cu pacienții și cu însoțitorii acestora, după care i-a binecuvântat, oferindule pachete cu fructe și dulciuri. Mitropolitul Banatului s-a interesat de problemele întâmpinate la clinică, purtând discuții atât cu prof. univ. dr. Liviu Laurențiu Pop, șef-secție Clinica II Pediatrie, dar și cu personalul medical, încredințându-i, totodată, de purtarea sa de grijă concretă.


Clinica II Pediatrie a luat ființă în anul 1974 ca secție a Spitalului Clinic nr.1 Județean Timișoara, ca o necesitate stringentă de asigurare a asisțentei medicale a copilului în acea perioadă, si totodată pentru largirea bazei de învățământ universitar medical pediatric din Timișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente