Clericii din Protopopiatul Brăila au donat sânge pentru victimele războiului din Ucraina

Clericii din Protopopiatul Brăila, împreună cu o parte dintre credincioșii din parohiile pe care le păstoresc, au donat sânge marți, 15 martie, pentru victimele războiului din Ucraina, precum și pentru cei care au nevoie urgentă de transfuzii.

Acțiunea a avut loc la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Brăila și face parte din Campania umanitară „Donează sânge, salvează o viață!” a Patriarhiei Române.

În urma procesului de selecție, au donat sânge 20 de persoane.

Prin această acţiune s-a urmărit şi identificarea unor persoane care pot dona sânge cu regularitate, nu doar în anumite perioade de timp, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Arhiepiscopia Dunării de Jos organizează periodic acțiuni de donare de sânge la nivel eparhial. Precedenta acţiune de acest fel a avut loc în data de 22 februarie, iar la momentul respectiv au donat sânge 30 de elevi ai Seminarului Teologic Ortodox din Galați.

Campaniile de donare de sânge organizate la nivel eparhial vor continua „cu participarea celorlalte protopopiate ale eparhiei care sunt programate pentru a se mobiliza şi a aduce cât mai mulți donatori la cele două centre de transfuzii din orașele Galați şi Brăila”, au precizat organizatorii.

În contextul conflictului din Ucraina, nevoia de sânge a crescut considerabil.

Anual, în România sub 2% din populație donează sânge, reprezentând o cincime din media celorlalte state din Uniunea Europeană.

Vezi și:

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente