A început Campania „Donează sânge, salvează o viață!” – ediția 2022

Ediția din acest an a campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”, desfășurată de Patriarhia Română și Jandarmeria Română, a început marți la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR), cu participarea a 200 de donatori din partea Jandarmeriei și a Voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale, care s-au ocupat de partea de organizare.

„Noi, voluntarii, avem bucuria de a fi aici la inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sub îndrumarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, coordonatorul nostru, pentru a ajuta la organizarea și aprovizionarea cu apă, ceai, produse alimentare necesare atât înaintea, cât și după actul medical desfășurat pe parcursul celor două zile de donare”, a precizat voluntara Carmen Damian.

„Este o acțiune generoasă și umanitară, care ajută la salvarea multor vieți”, a adăugat ea.

„Donarea de sânge aduce un beneficiu atât donatorului, cât și celui care are nevoie de sânge. Prin donarea de sânge scădem riscul de afecțiuni cardiovasculare, scădem riscul de apariție a afecțiunilor maligne și înnoim celulele din circulația sanguină, aducând un beneficiu apărării anti-infecțioase”, a explicat pentru Trinitas TV dr. Mihăiță-Emilian Ion, medic la Centrul de transfuzie sanguină al Ministerului Apărării Naționale.

Dr. Mihăiță-Emilian Ion, medic la Centrul de transfuzie sanguină al Ministerului Apărării Naționale. Foto: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

„La Jandarmerie avem acțiune de donare de două sau trei ori pe an. Ne bazăm pe donatorii noștri fideli întotdeauna în momentele dificile, când avem nevoie de sânge pentru pacienții aflați în suferință”, a adăugat medicul.

Col. Militaru Marius, șeful serviciului Comunicare publică al Jandarmeriei Române, a vorbit pentru Trinitas TV despre „implicarea Jandarmeriei alături de partenerii săi tradiționali, de Patriarhia Română și Centrul de transfuzie sanguină al Ministerului Apărării Naționale, pentru că este o campanie integrată pe care o desfășurăm de aproape zece ani, timp în care s-au donat mii de litri de sânge”.

„Jandarmeria Română donează de peste zece ani și ne așteptăm și în aceste două zile de donare să reușim să le aducem speranță oamenilor, pentru că această campanie se adresează tuturor românilor”, a adăugat Col. Militaru Marius.

„Nevoia de sânge în România este acută. Din păcate, doar 2% din populația României donează sânge. Astfel de inițiative transmit, pe lângă empatie, și o formă de voluntariat, astfel încât pe viitor să putem dona cât mai mulți, pentru a încerca să rezolvăm această problemă acută de lipsă de sânge din spitalele românești.”

Noua ediție a Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” se desfășoară în perioada 15-16 martie 2022. În cadrul ei vor dona sânge 1.000 de jandarmi. Acțiunea a debutat în 2013 și până azi a reușit să recolteze 2.500 de litri de sânge de la 36.000 de donatori fideli.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente