Clerici şi credincioşi din Protopopiatul Tecuci au donat sânge în sprijinul vieţii

Optzeci de clerici şi credincioşi din Protopopiatul Tecuci au donat marţi sânge pentru a veni în sprijinul salvării de vieţi omeneşti.

Donatorii s-au deplasat de la Tecuci la Galaţi, pentru a dona sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină. Dintre aceştia, au făcut parte atât slujitori şi credincioşi din parohiile protopopiatului Tecuci, cât şi tineri voluntari din cadrul Ligii Tineretului Creştin Ortodox din Tecuci (LTCOR).

„Preoţii şi credincioşii din cadrul protopopiatului Tecuci încă din anul 2013 se mobilizează exemplar pentru această campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate în fiecare an la nevoia acută de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă”.

„Este pentru a cincea oară numai în acest an, când preoţii din cadrul Protopopiatului Tecuci au reuşit să vină cu mulţi voluntari la Centrul de Transfuzie Sanguină din Galaţi pentru a dona sânge”, au transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos continuă în perioada următoare cu alţi slujitori şi credincioşi din parohiile Eparhiei.

Anual, doar 2% din populația României donează sânge, un procent infim raportat la necesităţile stringente ale unui pacient. În fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minim 1.000 litri de sânge, iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieți.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente