Clădirile iluminate în roșu, omagiu pentru Sfinții Martiri Brâncoveni

16 august 2020 a fost prima Zi națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor.

În semn de conștientizare de către cetățenii români a violențelor și persecuțiilor la care au fost și sunt supuși și astăzi creștinii în lume, mai multe clădiri din Capitală și din țară au fost iluminate în roșu.

Palatul Cotroceni iluminat în roşu. Foto credit: presidency.ro

Legea care prevede declararea zilei de 16 august ca „Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor” a fost promulgată de Președintele României în data de 16 iulie 2020.

Sediul Guvernului în seara zilei de 16 august 2020. Foto credit: Facebook / Cătălin Vasile

Rolul acestei zile este de a informa publicul, inclusiv tinerii, despre rolul creștinismului în istoria României și despre natura și amploarea persecuției creștine, care continuă și în prezent.

Arcul de Triumf, alături de clădirile iluminate în roşu care amintesc de suferinţele Brâncovenilor şi ale creştinilor de azi deopotrivă. Foto credit: Facebook / Cătălin Vasile

Patriarhia Română a salutat declararea noii zile naționale și „îndeamnă la recuperarea memorială a martiriului creștin, la apărarea şi promovarea libertății religioase ca drept fundamental al persoanei”.

Turnul de comunicații al STS a luminat duminică în culoarea roșie. Foto credit: Facebook / STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

Potrivit Open Doors, o rețea mondială de ONG-uri creștine non-profit, opt creștini sunt uciși în fiecare zi pentru credința lor la nivelul întregii lumi.

Biserica Sf. Ioan Botezătorul din Titu. Foto credit: gazetadetitu.ro

Organizația a raportat un număr de peste 260 de milioane de creștini care au fost persecutați în perioada 01 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2019.

Arca Noetică de la Alba Iulia, iluminată în roșu. Foto credit: Facebook / Jan Nicolae
Foto credit: Facebook / Mostenirea Culturala a Epocii Brancovenesti

Foto credit: Presiedency.ro


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente