Cisnădie: Parohia „Sf. Treime” contribuie la achiziționarea de laptopuri pentru elevii fără posibilități

Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Cisnădie a primit o donație de 6.000 de lei din partea Bisericii „Sfânta Treime” din oraş pentru achiziţia de dispozitive electronice necesare elevilor pentru învăţământul online.

Ajutorul Bisericii vine în completarea eforturilor părinților, care au ajutat la rândul lor școala să achiziționeze o parte din laptopurile necesare copiilor, informează presa locală.

Potrivit conducerii școlii, în contextul actual, accesul la învățământ este aproape inexistent pentru aproximativ 20% din cei peste 400 de elevi de gimnaziu.

„Problemele sunt multe. Noi am cumpărat deja 2 laptopuri prin Asociația Părinților, iar banii primiți de la Biserica Sfânta Treime îi folosim pentru a completa achiziția a încă 4 laptopuri”, a declarat pentru Știri de Sibiu Constanța Poplăcean, directoarea școlii.

Dispozitivele vor fi oferite în custodie cu prioritate elevilor de clasa a VIII-a, care au examene de susținut.

Banii oferiţi de parohie provin din Proiectul social-filantropic „Întinde o mâna semenului tău”, început în luna ianuarie.

Din cauza epidemiei, proiectul s-a materializat acum prin punerea la dispoziția școlii menţionate a sumei de 6.000 de lei pentru a veni în sprijinul elevilor care nu au dispozitivele electronice cu ajutorul cărora să participe la cursurile online, notează Mitropolia Ardealului.

Sursă Foto: Facebook / Biserica Sf Treime Cisnadie

Comentarii Facebook


Știri recente