Cinstirea Sf. Atanasie cel Mare la Niculițel

Biserica monument istoric cu hramul „Sf. Ierarh Atanasie” din Niculițel atestată încă din sec. al XIII-lea și-a serbat vineri 2 mai a.c. ziua hramului. Cu acest prilej a fost oficiată Sf. Liturghie arhierească de către Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, înconjurat de un sobor de 10 preoți și 3 diaconi.

La slujbă au luat parte mulți credincioși în frunte cu dl. Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea și dl. Pascale Florin, primarul localității Niculițel.

În cuvântul de învățătură rostit Preasfinția Sa a arătat importanța mărturisirii pe care apostolul Toma a făcut-o atunci când l-a recunoscut pe Hristos cel Înviat numindu-l Domn și Dumnezeu. Totodată a reliefat viața și nevoințele duhovnicești ale Sf. Ierarh Atanasie, arhiepiscopul Alexandriei, sfânt atât de mult cinstit în comunitățile ortodoxe din Dobrogea.

La sfârșitul Sf. Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii, binefăcătorii, preoții slujitori și enoriașii adormiți în Domnul, ai acestei străvechi biserici românești din nordul Dobrogei.

Comentarii Facebook


Știri recente