Cine sunt „Prietenii studenților” prezentați la deschiderea Consfătuirii Naționale ASCOR

Membrii filialelor ASCOR din toată țara s-au întrunit vineri la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, în amfiteatrul „I. G. Coman”.

La Deschiderea Consfătuirii Naționale, Pr. Nicușor Beldiman a transmis mesajul Patriarhului Daniel, după care s-a adresat studenților Pr. Vasile Gavrilă, îndrumător al ASCOR București.

În mesajul transmis, Preafericirea Sa își exprimă bucuria că mulți tineri credincioși și harnici participă intens la viața și activitățile misionare ale Bisericii și spune că ei sunt „o mare binecuvântare și un real sprijin pentru Biserică”. Totodată, Patriarhul Daniel felicită ASCOR pentru contribuția la organizarea Serbării de la Putna-150.

La rândul său, Părintele Vasile Gavrilă a subliniat că ASCOR este parte din Trupul Bisericii și că acest lucru implică multă responsabilitate. Preotul a pus accent pe faptul că ASCOR este o „celulă vie” din Biserică, o organizație în continuă devenire în societate și fiecare dintre membrii ei trebuie să dea, acolo unde se află, „mărturia firescului din omul aflat în conexiune cu Dumnezeu”.

Cine sunt „Prietenii studenților”?

După cele două cuvântări, participanții au mers în holul central de la etajul 1 al facultății pentru vernisajul Expoziției de icoane „Prietenii studenților”.

Expoziția face parte din manifestările ASCOR 30. Fiecare reprezentant a adus la București icoana ocrotitorului spiritual al filialei sale și l-a prezentat la vernisajul de vineri.

Iată lista cu ocrotitorii filialelor ASCOR, „Prietenii din cer”, cum i-au numit studenții la vernisaj:

 1. ASCOR Galați – Sf. Ap. Andrei
 2. ASCOR Baia Mare – Sf. Iosif Mărturisitorul
 3. ASCOR Târgu Jiu – Sf. Irodion
 4. ASCOR Târgoviște – Sf. Nifon
 5. ASCOR Sibiu- Sf. Andrei Șaguna
 6. ASCOR Iași – Sf. Parascheva
 7. ASCOR Brașov – Mărturisitorii români din închisori sub Acoperământul Maicii Domnului
 8. ASCOR Alba-Iulia – Sf. Sava Brancovici, Ilie Iorest și Simion Ștefan
 9. ASCOR București – Sf. Dimitrie cel Nou
 10. ASCOR Oradea – Sf. Gheorghe
 11. ASCOR Arad – Sf. Ierarh Nectarie de Eghina
 12. ASCOR Suceava – Sf. Ștefan cel Mare
 13. ASCOR Constanta – Sf. Ioan Casian
 14. ASCOR Cluj – Sf. Pahomie de la Gledin
 15. ASCOR Craiova – Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir
 16. ASCOR Bacău – Sf. Ierarh Nectarie de Eghina
 17. ASCOR Ploiești – Sf. Antonie cel Mare

Deschiderea a fost urmată de o pauză pentru dialoguri informale și cunoaștere între membrii noi și cei mai experimentați, după care a început prima sesiune de lucrări a consfătuirii.

Lucrările includ prezentarea rapoartelor de activitate, definitivarea activităților ASCOR 30 și organizarea de noi proiecte. Sâmbătă, la Paraclisul Universitar „Sfântul Nicolae” – Ghica va avea loc o slujbă de pomenire a membrilor ASCOR adormiţi la Domnul.

Vezi mai multe imagini în galeria foto de la eveniment.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmărește-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica!

Comentarii Facebook


Știri recente