Cine moare de bunăvoie nu mai moare niciodată: Eroii Revoluției din 1989 comemorați la Universitate

Părintele Florin Nectarie Busuioc, Protopopul Sectorului 3 al Capitalei, a oficiat marți slujba de pomenire pentru eroii Revoluției din Decembrie 1989. Comemorarea a avut loc la troița dintre Universitate și Hotelul Intercontinental, unde în noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989 s-a murit pentru libertate.

„A fost un moment solemn, un moment de rugăciune, un moment în care i-am avut în mintea și în inima noastră și i-am pus înaintea lui Dumnezeu pe cei care au luptat ca noi să fim liberi astăzi, libertate pe care trebuie să o prețuim din punct de vedere duhovnicesc, pentru că ei au stat în genunchi și au rostit cu toții Tatăl nostru”, a declarat Părintele Protopop.

„Ei avut curajul să-și dorească libertatea cu prețul vieții, au spus Vom muri și vom fi liberi. Cine moare de bunăvoie nu mai moare niciodată. Comemorarea lor ne trage un semnal de alarmă asupra libertății noastre interioare”

„Nouă nu ni se cere acum să murim cum au murit ei. Noi suntem chemați să murim omului vechi, să murim omului căzut sub povara păcatului și să viem în libertatea harului Duhului Sfânt prin lucrarea virtuților, prin fapte bune, prin ducerea mai departe a memoriei celor plecați dintre noi și totodată prin a crea o viață mai bună pentru viitorul acestei țări, pentru copiii noștri, pentru nepoții noștri”, a adăugat Părintele Florin Nectarie Busuioc.

Părintele Protopop Florin Nectarie Busuioc la comemorarea eroilor de la Universitatea București. Foto: Basilica.ro / Mircea Florescu

„Avem nădejde că în neamul acesta românesc Evanghelia a lucrat tainic și poporul român trăiește ethosul creștin, care se manifestă nu doar atunci când țara e în pace, ci și atunci când vin diverse apăsări sau presiuni din exterior. Un popor creștin întotdeauna a dat martiri și eroi”, a adăugat protopopul.

La București au fost oficiate luni slujbe de pomenire la Cimitirul Eroilor Revoluției și la Troița din Piața Universității.

Marți sunt programate slujbe de pomenire pentru eroi la Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluției din Piața Revoluției, la Radiodifuziune și la Televiziunea Română, unde s-a murit pentru libertate începând din ziua de 22 decembrie.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente