Cinci clopote noi pentru Catedrala din Buzău

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei - Sfinţire de clopote în data de 8 august 2017

Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian a sfințit marți seară, 8 august 2017, noile clopote ale Catedralei Arhiepiscopale din Buzău, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media al Eparhiei. Ceremonia a fost oficiată pe esplanada din fața noii clopotnițe a lăcaşului de cult, în prezența consilierilor și a inspectorilor eparhiali, precum și a slujitorilor Catedralei.

În omilia rostită cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a vorbit despre semnificația teologică, bisericească și practică a clopotelor, a căror menire principală este aceea de a-i chema pe credincioși la rugăciune, în sfintele locașuri.

Ierarhul a precizat că în vremuri de restriște sau în caz de calamități, clopotele au îndeplinit un rol foarte important în viața comunităților creștine, de-a lungul secolelor. Acestea vesteau primejdiile venite din partea neamurilor cotropitoare sau, în timp de furtună, împrăștiau norii.

Miercuri dimineață, 9 august 2017, cele cinci clopote, de mărimi diferite, au fost aşezate în noua clopotniță a Catedralei „Înălțarea Domnului”.

Piatra de temelie a clopotniţei a fost sfințită, în data de 15 iunie 2016, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian. Lucrările de construire au ajuns la nivelul acoperișului.

Cele cinci clopote au fost realizate în anul 2012 la inițiativa vrednicului de pomenire Arhiepiscop Epifanie Norocel.

Comentarii Facebook


Știri recente