Cinci ani fără Părintele Profesor Dumitru Popescu

Au trecut 5 ani de când marele teolog, trăitor întru și pentru Hristos, bunul și blândul Părinte Profesor Dumitru Popescu a trecut la cele veșnice. În amintirea sa, rudele, apropiații, colegii și fii duhovnicești au participat, marțea aceasta, la o slujbă de pomenire. Parastasul a fost oficiat în Biserica Parohiei „Manu Cavafu”.

Părintele Dumitru Popescu rămâne unul dintre marile nume ale teologiei ortodoxe românești contemporane și un deschizător de drumuri.

„Un tezaur de gândire teologică, un model de vieţuire preoţească. Ceea ce a adus ca o noutate la începutul anilor 90 părintele academician a fost deschiderea absolut necesară către cultură şi către ştiinţă într-o societate care suferise foarte mult de pe urma ateismului militant”, a precizat Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Cei apropiați și-l amintesc nu doar ca pe un ilustru teolog ci și ca pe un adevărat slujitor al lui Hristos și al aproapelui.

„Fiecare an care se adaugă pe răbojul timpului nu face altceva decât să limpezească o imagine a unui profesor bun, blând, priceput, şi a unui părinte iubitor”, a spus Pr. Lect. Univ. Dr. Aurel Mihai de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

O slujbă de pomenire a fost oficiată și la mormântul părintelui din Cimitirul Bellu. Părintele academician Dumitru Popescu a trecut la cele veșnice pe 10 martie 2010.

Comentarii Facebook


Știri recente