Chipuri luminoase din istoria Mănăstirii Samurcășești

Timp de peste două secole, în Altarul Mănăstirii Samurcășești din localitatea Ciorogârla, Ilfov, s-a slujit neîntrerupt. Rugăciunile sutelor de măicuțe și ale preoților care au viețuit în acest așezământ monahal au întărit viața duhovnicească a locului. Între aceștia s-au remarcat câțiva duhovnici și starețe, ale căror personalități le vom trece în revistă în acest articol.

De ce capătă interes un astfel de subiect atât pentru mireni, cât și pentru clerici, mai cu seamă în vremurile actuale? Și de ce suntem datori să evi­dențiem cât mai multe astfel de chipuri luminoase care și-au închinat viața lui Hristos? E simplu. Pentru a ne încredința de zestrea de valori pe care o deți­nem, adevărate modele ale acestui neam, nepieritoare și mereu actuale.

Mai multe informaţii în Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…