Triplă aniversare la Chambésy în prezenţa Patriarhului Ecumenic (FOTO)

25th Anniversary of enthronement of His Holiness Bartholomew as Ecumenical Patriarch in Chambesy

Centrul Ortodox din Chambésy a găzduit, în perioada 22-24 aprilie 2017, manifestările prilejuite de aniversarea a 25 de ani de la întronizarea Sanctităţii Sale, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu. Manifestările aniversare au vizat şi marcarea a 50 de ani de la fondarea Centrului și 20 de ani de la înființarea Institutului de studii Postuniversitare de la Chambésy.

Evenimentul a fost deschis sâmbătă, 22 aprilie, printr-un un concert de cântări bizantine dedicate Învierii Domnului.

În continuare, au susţinut alocuţiuni: Mitropolitul Ieremia al Elveţiei, Arhiepiscopul Iov de Telmissos, Episcopul Macarie de Lampsakos etc. Sesiunea de comunicări a fost închisă de cuvântul Sanctităţii Sale.

După Polihroniu şi recepţia oficială a fost săvârşită slujba Vecerniei.

Duminică 23 aprilie, Patriarhul Bartolomeu oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Sfântul Apostol Pavel din Chambésy, apoi a urmat un dineu oficial în cinstea Sanctității Sale.

În ultima zi a manifestărilor, luni 24 aprilie, a fost vernisată o expoziție de fotografie la Centrul Ecumenic de la Consiliul Mondial al Bisericilor dedicată aniversării 25 de ani de patriarhat ai Sanctităţii Sale.

În aceeași zi, Patriarhul Ecumenic a rostit o alocuţiune în cadrul Universităţii Freiburg şi a vizitat comunitatea Taizé.

Centrul din Chambésy a fost înființat în iunie 1966.

© WCC

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Zilele Şaguniene se mută anul acesta în online  

Manifestările culturale dedicate Sfântului Andrei Şaguna, intitulate sugestiv Zilele Şaguniene, se desfăşoară anul acesta exclusiv online, din cauza pandemiei de coronavirus. Evenimentele au început sâmbătă, 21 noiembrie, prin anunţarea clericilor şi mirenilor rămaşi în cursa…