Cetăţile Suceava şi Soroca vor putea fi vizitate virtual

Cetăţile Suceava şi Soroca vor putea fi vizitate virtual prin intermediul unui proiect care va fi depus curând în vederea obţinerii finanţării la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

Proiectul „Tur virtual prin cetăţile Suceava şi Soroca – medievale, moderne şi contemporane” are ca scop păstrarea, dezvoltarea şi afirmarea identităţii culturale româneşti din Republica Moldova, precum şi întărirea legăturilor ţării vecine cu România.

Acordul de colaborare privind materializarea proiectului va fi încheiat între Consiliul Judeţean Suceava, Consiliul Raional Soroca şi Muzeul Naţional al Bucovinei, valoarea totală fiind de 53.800 de lei.

„Acest proiect reprezintă o ocazie deosebită pentru cetățenii moldoveni de a cunoaște îndeaproape vechea capitală a Moldovei, în diferite epoci istorice, putându-se familiariza cu o parte a trecutului istoric comun al celor două comunități românești de dincolo și dincoace de Prut”.

„De asemenea, acest tur virtual se constituie ca un instrument valoros pentru elevi, putând fi utilizat în aprofundarea cunoștințelor de istorie națională”, a argumentat Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, în expunerea de motive.

Muzeul Naţional al Bucovinei va avea o contribuţie esenţială în „activitatea de filmare în cadrul Cetăţii de Scaun a Sucevei”, asigurând legătura cu prestatorul de servicii care va realiza „filmul – turul virtual”.


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente