Ceremonia de întronizare a Preasfințitului Mihail Filimon, episcop al Australiei și Noii Zeelande

La Melbourne va avea loc mâine, în Biserica „Sfinții Apostoli”, ceremonia de întronizare a Preasfințitului Mihail Filimon, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande. Delegația Bisericii Ortodoxe Române care va participa la această ceremonie este condusă de către Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Ceremonia de întronizare va fi precedată de Sfânta Liturghie, în cadrul căreia se va citi tomosul sinodal, după care Preasfințitul episcop Mihail Filimon va primi însemnele arhierești: mantia, câja, crucea și engolpionul.

Preasfințitul Mihail Filimon a fost ales episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande în ședinta de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 5 martie 2008, iar hirotonia întru arhiereu a avut loc în data de 20 aprilie 2008, de sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, la Catedrala Patriarhală din Capitală.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Recomandări pentru pelerini

Vineri, odată cu procesiunea Calea Sfinților, începe cel mai mare pelerinaj anual din capitală. Zeci de mii de credincioși din toată țara se vor îndrepta către Dealul Patriarhiei pentru a cinsti moaștele Sfântului Dimitrie cel…