Ceremonia de întronizare a Preasfințitului Mihail Filimon, episcop al Australiei și Noii Zeelande

La Melbourne va avea loc mâine, în Biserica „Sfinții Apostoli”, ceremonia de întronizare a Preasfințitului Mihail Filimon, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande. Delegația Bisericii Ortodoxe Române care va participa la această ceremonie este condusă de către Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Ceremonia de întronizare va fi precedată de Sfânta Liturghie, în cadrul căreia se va citi tomosul sinodal, după care Preasfințitul episcop Mihail Filimon va primi însemnele arhierești: mantia, câja, crucea și engolpionul.

Preasfințitul Mihail Filimon a fost ales episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande în ședinta de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 5 martie 2008, iar hirotonia întru arhiereu a avut loc în data de 20 aprilie 2008, de sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, la Catedrala Patriarhală din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente
Communique

Precizări privind hotărârea Sfântului Sinod referitoare la unele încercări recente de încălcare a ordinii statutare a Bisericii și de tulburare a păcii din viața Bisericii și societății

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, are loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Întrucât în…