Ceremonia de absolvire a promoţiei 2015 a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

În data de 2 iunie 2015 o nouă generaţie de studenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia şi-au luat la revedere de la prestigioasa şcoală de teologie bălgrădeană, precum şi de la profesorii care i-au format şi de la colegii mai mici, a precizat Pr. Florin Croitoru.

Manifestările acestei zile unice pentru absolvenți au debutat în capela Facultăţii de Teologie, unde, începând cu ora 8.00, a fost săvârşită Sfânta Liturghie, continuată de slujba de Te Deum, oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei. Momentele sfinte de rugăciune şi de recunoştinţă sinceră pentru lucrarea minunată a lui Dumnezeu în vieţile studenţilor au fost urmate de festivitatea de încheiere a anului universitar, ce a avut loc în Aula „Dumitru Stăniloae”, cu participarea Arhipăstorului nostru, a corpului profesoral, a studenţilor, părinților şi a invitaților.

La ceremonia de absolvire a studenţilor din promoţia 2015 de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, Ierarhul nostru, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, le-a pus la suflet proaspeţilor absolvenţi un cuvânt părintesc, în care a subliniat importanţa vieţuirii în adevărul evanghelic, pentru ca misiunea lor viitoare să fie nobilă şi rodnică: Cursul festiv al absolvenţilor Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a spus Înaltpreasfinţia Sa, ne-a dat tuturor prilejul să înălţăm spre cer un Te-Deum laudamus. Totodată, a constituit pentru mine un moment prielnic de a-i îndemna pe tinerii noştri să-şi centreze viaţa lor în Hristos, singurul Care poate oferi sens şi împlinire existenţei omului. Astăzi, când mulţi din generaţia tânără îşi făuresc idoli, înaintea cărora se închină, doresc mult ca adevărul evanghelic să fie marele criteriu care să le călăuzească viaţa. Trăind conform Evangheliei, absolvenţii Facultăţii noastre pot fi semne ale iubirii Tatălui ceresc, pot fi mărturisitori credibili ai prezenţei lui Dumnezeu în această lume.

Festivitatea s-a încheiat cu strigarea pentru ultima dată a catalogului și cu înmânarea simbolică a cheii, despărţirea absolvenţilor de colegi şi de cadrele didactice, care le-au amprentat devenirea spirituală şi culturală, precum şi pregătirea pentru misiune pe parcursul anilor de studii, fiind deosebit de emoţionantă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…