Cercul profesorilor de religie sălăjeni

Profesorii de Religie din judeţul Sălaj s-au întrunit joi, 30.04.2015 în Cerc pedagogic.

Activitatea s-a desfășurat pentru profesorii care predau la licee, la Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazul” din Zalău, având ca temă „Anul omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi”, iar pentru profesorii de gimnaziu la Liceul Tehnologic ”Liviu Rebreanu” din Hida cu tema „Cooperarea dintre școală și parohie în proiecte educaționale comune“. În prima parte au fost susținute lecții deschise de către doamna profesoară Rus Dana pentru liceu și Pr. Mateiu Călin Andrei, pentru gimnaziu cu titlul „Crestinul în şcoală şi în societate“.

După susținerea orele deschise, au fost analizate și discutate activitățile, care au fost apreciate ca fiind reușite și din care au avut de învățat toți cei care au participat. În partea a doua a fost prezentat referatul cu titlul „Cooperarea dintre școală și parohie în proiecte educaționale comune“, de către doamna prof. Miahela Balint.

Doamna inspector Claudia Boha, a prezentat Regulamentul pentru concursul ”Profesorul anului”, s-au făcut precizări privind Concursul Național ”Biserica, locaș de închinare” , s-a amintit posibilitatea înscrierii la cursul de formare PREL și s-a realizat popularizarea Liceului Teologic ”Sfântul Nicolae” din Zalău. Profesorii de la gimnaziu au făcut și un scurt pelerinaj la Mănăstirea Strâmba.

„Întreaga experineţă constituie un exemplu bun pentru noi toţi şi totodată un câştig în îmbunătăţirea metodei de predare şi interacţionare la clasă”, a precizat pr. prof. Ciurbe Călin.

Comentarii Facebook


Știri recente