Cercul pastoral ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva”, în rugăciune la Parohia Secuieni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, sâmbătă, 25 iulie 2015, preoţii cercului pastoral nr. 2, „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, s-au întâlnit la invitația părintelui Sandu Traian, parohul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil”, din comuna Secuieni, informează epr.ro.

Împreună cu credincioşii prezenţi în număr mare, a fost săvârşită slujba Vecerniei unită cu Litia, dar şi rugăciuni pentru ploaie. Părintele paroh a pregătit pentru cei care au participat, câte o pâine binecuvântată în cadrul Slujbei Litiei, făcând astfel trimitere la Evanghelia Duminicii a opta după Rusalii. (Înmulţirea pâinilor şi săturarea celor 5000 de bărbaţi).

Protia slujbei a fost încredinţată părintelui Busuioc Vasile, din parohia Şerbăneşti, care în cuvântul rostit la final, a făcut trimitere la minunea săvârşită de Mântuitorul Hristos, din dragoste pentru cei care au primit mai întâi hrana spirituală – cuvântul Evangheliei, şi apoi pe cea trupească – pâine şi peşte. „Minunea înmulţirii pâinilor este actuală, căci Dumnezeu face şi astăzi ca dintr-un bob de grâu sădit de om, să răsară la vremea potrivită mult mai multe, hrănind mulţime mare de oameni, întocmai ca în textul Evangheliei de la Matei, cap. XIV” – a subliniat părintele Busuioc.

„Am dorit a săvârşi această slujbă a Vecerniei, împreună cu rugăciuni pentru milostivirea proniei cereşti de a trimite ploaie, la cererea credincioşilor parohiei noastre. Mulţumim preoţilor cercului pastoral de care aparţinem pentru că au dat curs invitaţiei noastre şi îi aşteptăm şi la activităţi ulterioare”, a precizat părintele paroh Sandu Traian.

Această întâlnire este cea de-a treia de acest fel, organizată în cadrul Cercului pastoral nr. 2, „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, prin aceasta dorindu-se crearea unei comuniuni de natură spirituală între parohiile implicate în acest tip de activitate.

Comentarii Facebook


Știri recente