Cercul pastoral-misionar Valea Lotrului s-a întrunit la Parohia Brezoi III

În Protopopiatul Râmnicu Vâlcea, marți, 13 mai 2014, a avut loc la Parohia Brezoi III întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar „Valea Lotrului”, informează arhiram.ro

La această întâlnire au luat parte preoții parohi și preoții slujitori din parohiile: Voineasa, Călinești, Malaia, Brezoi I, Brezoi III și Săliște.

Tema întâlnirii intitulată „Rolul Tainei Spovedaniei în pastorația individuală a credincioșilor; mijloc de exercitare a misiunii preotului de slujitor, învățător și îndrumător spiritual al credincioșilor„, a fost prezentată de Pr. Petre Sorin Cârmici, preot slujitor la Parohia Brezoi III. Întâlnirea a fost precedată de săvârșirea slujbei de Te Deum, în semn de mulțumire pentru toate facerile de bine.

Prezent la acest cerc pastoral misionar, Părintele Alin Gherghinoiu, Protopop de Rm. Vâlcea, în cuvântul rostit a mulțumit preoților slujitori pentru organizarea cercului pastoral și celorlalți preoți pentru participare și a subliniat, referitor la tema prezentată că, „misiunea preotului duhovnic ține de înțelepciunea lui, de viața duhovnicească, de capacitatea de sacrificiu pentru alții, de generozitatea de a se dărui intereselor altuia, de răbdare, de smerenie și de iubire. Aceste virtuți sunt darul lui Dumnezeu și rezultatul ostenelilor sale duhovnicești, izvorâte din iubirea față de Dumnezeu și față de oameni și din dorința de a-i aduce pe aceștia la Hristos„.

În cadrul întâlnirii au mai fost discutate diverse probleme și aspecte de ordin pastoral-misionar și administrativ-gospodăresc din fiecare parohie, cum ar fi: problema prozelitismului sectar, cu precădere în această zonă; desfășurarea proiectelor catehetice precum și acordarea de ajutoare filantropice de către parohii familiilor sărace, bătrânilor, persoanelor bolnave; dezbaterea unor practici și obiceiuri necanonice păstrate în rândul credincioșilor, etc…

La finalul întâlnirii, cei prezenți au vizitat centrul de zi pentru persoane cu dizabilități susținut de Parohia Brezoi III, prin contribuția parohiei și a diverși sponsori. Coordonatorii voluntari ai centrului au prezentat câteva activități de creație desfășurate împreună cu copii.

Comentarii Facebook


Știri recente