Cercul pastoral-misionar Drăgășani întrunit la Parohia Bereni

Pentru intensificarea activității pastoral-misionare din Protopopiatul Drăgășani, clericii arondați cercului pastoral misionar Drăgășani s-au întâlnit, astăzi, 26 iunie 2013, în biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din comuna Prundeni, județul Vâlcea. Cu această ocazie s-au dezbătut probleme culturale, misionare, sociale și probleme de actualitate în scopul comunicării mai bine a realităților din fiecare parohie și a identificării metodelor de pastorație specifice mediului urban sau rural în care preotul își desfășoară activitatea, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Întâlnirea a debutat la orele 09.00 cu Taina Sfântului Maslu și a continuat cu prezentarea unei comunicări științifice, sub titlul „Logodna civilă și religioasă: prevederi legale și acte normative”, susținută de către preotul Mihai Catrina de la Parohia Bereni.

La final au avut loc discuții libere referitoare la modalitatea obținerii avizelor necesare eliberării autorizației de construcție precum și despre importanta implementării proiectului catehetic „Calea”.

„Preoții prezenți la cerc au fost informați despre necesitate implicării parohiilor în activitatea filantropică a bisericii prin acordarea de ajutoare copiilor ce provin din familii defavorizate, despre colaborarea dintre parohii și Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe în ceea ce privește identificarea tinerilor ce urmează a primi Taina Sfintei Cununii; despre necesitatea urgentării intabulării terenurilor bisericilor, despre ultimele reglementări legale privind valoarea mijloacelor fixe, precum și despre necesitate implementării proiectului catehetic „Calea”, a spus Părintele Iulian Mădălin Bușagă, Protopop de Drăgășani.

Manifestarea se încadrează în rândul evenimentelor dedicate „Anului Omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română”.

Comentarii Facebook


Știri recente