Cerc pastoral reunit la Caraiman | Pr. Constantin Necula: Preoţia este o misiune de răstignire

Clericii din Protoieria Urlaţi s-au reunit joi în cerc pastoral la Mănăstirea Caraiman din Buşteni. Invitatul special al întâlnirii a fost pr. conf. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, care le-a vorbit celor prezenți despre adecvarea misiunii pastorale la contextul contemporan. El a subliniat că „preoţia este o misiune de răstignire, nu doar una de aşteptare”.

Părintele Necula a apreciat importanţa acestor întâlniri care pot constitui „grupe de prietenie pastorală” pentru că astfel clericii pot gândi şi acţiona unitar la „multe dintre provocările lumii în care ne zbatem”.

„Am identificat împreună cu ei câteva modele ale non-combatului pastoral, cât e de greu să identifici până la urmă modul corect în care să faci pastoraţie, am identificat cele 10 calităţi majore ale păstorului de suflete şi nădăjduim ca în discuţiile pe care le vom mai avea să reuşim să construim răspunsul firesc şi detensionat al preotului ortodox român la marea problemă a tensiunii naţionale în care astăzi ne zbatem”, a declarat pr. Necula pentru Trinitas TV.

Despre clerici în general, părintele Necula a evidenţiat faptul că sunt „mediatori între nevoia poporului şi dragostea lui Dumnezeu pentru poporul acesta”, dar asta nu înseamnă, a adăugat el, că preoţii nu sunt „tensionaţi şi răstigniţi de aceste greutăţi” pe care numai „împreună putem să le purtăm”.

Evenimentul a început cu oficierea Sfintei Liturghii în biserica din incinta așezământului monahal.

Foto credit: Captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…