Cerc pastoral-misionar la Parohia Aradul Nou

Joi, 17 ianuarie, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, la Parohia Aradul Nou, Protopopiatul Arad, a avut loc prima consfătuire din acest an a preoților aparținând cercului pastoral Arad I, sub coordonarea pr. dr. Ioan Tulcan și pr. Emil Roman, informează „Ziarul Lumina”.

Tema consfătuirii a fost dedicată „Anului omagial consacrat Sfinților Împărați Constantin și Elena” și a avut în vedere rezolvarea unor probleme organizatorice legate de întâlnirile cercurilor misionare din acest an. Referatul principal a fost susținut de către pr. Simion Fărcuț, parohul de la Aradul Nou, după care preoții participanți au prezentat contribuțiile personale la tema abordată. De asemenea, s-a fixat calendarul întrunirilor viitoare, ținându-se seama de îndrumările oferite de Centrul eparhial și de sugestiile preoților prezenți. Întrunirile desfășurate vor avea în atenție, pe lângă tratarea temei propriu-zise, și abordarea unor aspecte pastoral-misionare, sociale și liturgice cu care se confruntă preoții din parohii în mod frecvent. Asupra acestora se vor purta discuții pentru stabilirea unor practici comune.

S-a avut în atenție și corelarea programului cercului pastoral cu activitățile „Anului omagial consacrat Sfinților Împărați Constantin și Elena”, în mod special a acelora desfășurate la nivel eparhial și central, preconizate a avea loc în luna mai în protopopiate și în întreaga Patriarhie. La final au fost transmise din partea Înalt Preasfințitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, binecuvântarea și salutul de început de an nou.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…