Cerc pastoral-misionar la Aldești, Protopopiatul Sebiș

În data de 24 martie 2011, de la ora 18:00, în Parohia Aldești, Protopopiatul Sebiș, Arhiepiscopia Aradului, a avut loc întâlnirea cercului misionar Sebiș I, condus, din încredințarea Înalt Preasfințitului Arhiepiscop Timotei, de pr. Traian Luștrea, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Tema, ‘Despre Sfânta Împărtășanie’, a fost susținută de pr. Ioan Iercoșan din Parohia Aldești. În susținerea temei s-a arătat că Sfânta Împărtășanie, Cuminecătura sau Euharistia este Taina prin care creștinii se unesc cu Trupul și Sângele Mântuitorului, sub chipul pâinii și al vinului, spre iertarea păcatelor și spre viața de veci. Pregătirea pentru primirea Sfintei Împărtășanii se face prin curățirea sufletului și pregătirea lui pentru a-L primi pe Hristos. Iar aceasta se poate face prin spovedanie sinceră și îndeplinirea unui canon de pocăință, prin îndepărtarea de păcate și hotărârea fermă de a ne îndrepta, prin împăcarea cu toți. Semnificația împărtășaniei este împlinirea spirituală prin unirea reală cu trupul și sângele lui Hristos, pentru ca renașterea spirituală dobândită prin botez să fie completă. S-au discutat mai multe aspecte practice legate de împărtășanie după botez și împărtășania tinerilor care urmează să se căsătoreasca, arătându-se legătura strânsă ce există între aceste Sfinte Taine.

Părintele Ioan Iercoșan a prezentat o scurtă istorie a Parohiei Aldești și a noului lăcaș de închinare, a cărui construcție a început în anul 1991, având hramul ‘Buna Vestire’. În 17 decembrie 2006, a fost săvârșită slujba sfințirii de către Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Timotei, apoi, în 2008, biserica a fost împodobită cu pictură în tehnica frescă, realizată de pictorul Constantin Popescu. Mobilierul bisericesc și iconostasul, dimpreună cu ușile de la intrare, au fost realizate din lemn de stejar și sculptate de o echipă de sculptori din satul Baba din Maramureș, condusă de Viorel Mihiț. Toate lucrările au fost realizate prin contribuția benevolă a credincioșilor din parohie.

La întâlnire au participat părintele protopop Beni Ioja și preoții Traian Luștrea, Marius Ioan Leucuța, Flavius Suciu, Ioan Iercoșan, Avraam Matcău, Mercea Cătălin Rus, Florin Bătrân, Ioan Suba, Romică Confideratu, Viorel Albiș și Valentin Herbei. Următoarea întâlnire va avea loc în luna februarie, în Parohia Slatina.

Comentarii Facebook


Știri recente