Cerc pastoral-misionar în Parohia Fârliug, Protopopiatul Reşiţa

În Parohia Fârliug din Protopopiatul Reşiţa, a avut loc joi, 30 aprilie 2015, întrunirea Cercului pastoral-misionar Govândari-Fârliug, în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Întâlnirea a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoţi, în biserica parohială cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”. În cadrul Sfintei Liturghii preoţii rânduiţi au rostit o omilie la Evanghelia duminicii a IV-a după Paşti – a Slăbănogului şi o cateheză cu tema „Taina Sfântului Maslu”. În contextul anului comemorativ al păstorilor de suflete, după rugăciunea amvonului, s-a oficiat o slujbă de pomenire pentru clericii adormiţi în Domnul din fiecare parohie a cercului.

În continuare a avut loc Conferinţa „Pastoraţia bolnavilor – lucrare sfântă a Bisericii”, la care au participat toți clericii şi profesorii de religie din arealul cercului, precum și clericii Schitului „Înălţarea Domnului” Reşiţa. Pe lângă conferința susținută de pr. Daniel Popescu de la Parohia Fârliug, a fost prezentată și o meditație biblică pe baza textului de la Luca 9, 2: „Şi i-a trimis să propovăduiască împărăţia lui Dumnezeu şi să vindece pe cei bolnavi”, susţinută de pr. Emil Crăciun de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” Reşiţa. De asemenea în cadrul ședinței s-au prezentat probleme pastorale din unităţile parohiale, dar și activitățile desfășurate de profesorii de religie în unitățile de învățământ.

„Ne-am bucurat de implicarea preoților în această conferință și sperăm ca fiecare să implementeze, în parohiile unde își desfășoară activitatea, tot ceea ce am discutat și am hotărât în urma acestor întâlniri. Ne dorim ca și pe viitor să avem întâlniri fructuoase care să poată defini nu numai anul acesta 2015, ca an al misiunii, ci efectiv aceste întâlniri să ne determine pe toți să amplificăm misiunea, pastorația și lucrarea social filantropică”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Întâlnirile pe grupe la nivelul cercurilor pastoral-misionare se vor desfășura pe tot parcursul anului 2015, în toate cele 19 centre ale Episcopiei Caransebeșului și fac parte din manifestările dedicate „Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi”. Astfel, șase cercuri au avut loc în perioada Triodului, șase dintre ele se organizează în perioasa Penticostarului, iar următoarele întruniri vor fi reluate în toamna acestui an.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea şi Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente