Cerc pastoral-misionar în Parohia Cârligi

În Parohia Cârligi din comuna Ștefan cel Mare, Protopopiatul Piatra Neamț, s-a săvârșit luni, 1 septembrie 2014, Sfânta Liturghie cu prilejul întâlnirii preoților din Cercul pastoral-misionar „Sfântul Ierarh Iacob Mărturisitorul”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Tema întâlnirii a fost susținută de părintele Cătălin Mihai Bucur de la Parohia Ștefan cel Mare 2. Părintele a vorbit despre pregătirea credincioșilor și participarea la Sfânta Liturghie, temă care a fost dublată de împărtășirea credincioșilor prezenți.

Cu acest prilej au fost binecuvântate și lucrările de restaurare ale locașului de cult, întrucât în aproximativ două luni a fost conservată pictura de pe catapeteasmă și au fost remediate problemele majore ale bisericii, cât și ale spațiilor adiacente.

Parohia Cârligi este implicată de scurt timp într-un nou și amplu program pastoral despre care părintele Cristian Tablan a oferit mai multe detalii: „Mulțumim credincioșilor pentru jertfa oferită înaintea lui Dumnezeu și nădăjduim să refacem dușumelele bisericii, să consolidăm temelia locașului și să amenajăm aleile din curte. Prin mila Domnului vrem să dinamizăm viața pastoral-misionară potrivit cerințelor pastorale actuale, sprijinind activitatea filantropică în parohie. Îmi doresc să avem o activitate catehetică la nivelul parohiei, sub forma unor întâlniri cu tinerii de toate vârstele, să sprijinim apropierea tinerilor de Bisericã prin programe sociale și culturale, să revenim la înțelegerea adecvată a textului Sfintei Scripturi și la cunoașterea învățăturii Sfinților Părinți. Ca părinte sufletesc, conștient de mântuirea credincioșilor, sunt pe deplin convins că Sfânta Împărtășanie trebuie să fie manifestarea cea mai intensă a vieții noastre ortodoxe. De aceea, trebuie să ne obișnuim să ne împărtășim cât mai des, cu o pregătire adecvată prin spovedanie și pocăință. De asemenea, încercăm să sporim activitatea filantropică și misionară. În acest sens, am organizat și un pelerinaj alături de Parohia Conțești-Girov în Transilvania, în luna august a acestui an, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la câteva obiective esențiale pentru trăirea noastră ortodoxă: Toplița, Recea, Râmeț, Alba Iulia, Prislop, Densuș, Sibiu și Sâmbăta de Sus”.

Comentarii Facebook


Știri recente