Cerc pastoral în ziua prăznuirii Sfântului Mărturisitor Ioan Rusul

Iubit de creștinii de pretutindeni, Sfântul Mărturisitor Ioan Rusul a fost prăznuit și în Parohia Homiceni din comuna Bârgăuani, Protopopiatul Piatra Neamț, prin oficierea Sfintei Liturghii de către preoții Cercului pastoral misionar „Sfântul Pantelimon”.

Preoții din Cercul pastoral misionar „Sfântul Pantelimon” Bârgăuani s-au întâlnit marți, 27 mai 2014, în ziua prăznuirii Sfântului Mărturisitor Ioan Rusul, în biserica cu hramul „Sfântul Ilie” și „Sfinții 318 Părinți de la Sinodul I Ecumenic”, pentru a sluji Sfânta Liturghie în sobor, potrivit mmb.ro.

Referatul întâlnirii, intitulat „Despre importanța Sfintelor Taine ale Spovedaniei și Euharistiei” a fost susținut de părintele Iustin Rotariu de la Parohia Hârtop. „În discuția noastră am atins câteva teme esențiale ale Sfintelor Taine ale Spovedaniei și Împărtășaniei, subliniind și relevanța prezenței duhovnicului în trăirea creștinilor. Ne-am raportat la izvoarele cele mai de preț, Sfânta Scriptură și scrierile Sfinților Părinți, și am privit mai ales partea duhovnicească și necesitatea spiritualizării noastre în contextul obținerii mânturii”, ne-a declarat părintele referent.

Părintele paroh Bogdan Cristian Hotea a mulțumit celor prezenți și a vorbit credincioșilor despre Sfântul Mare Mucenic Ioan Rusul, unul dintre prietenii cerești către care enoriașii din Homiceni au multă evlavie: „Dăm slavă lui Dumnezeu, Maicii Domnului și sfinților care ne ajută să ne bucurăm de astfel de momente de rugăciune. Vă mulțumim pentru gândurile frumoase așezate înaintea sfântului altar, mulțumim și părinților din Cercul nostru pastoral și părinților invitați. Ați rupt din timpul care v-ar fi găsit acum în câmp, la servicii, la slujbele dumneavoastră pentru a aduce un prinos de rugăciune Sfântului Ioan Rusul și o mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile pe care ni le oferă. Să vă răsplătească Dumnezeu și Sfântul Ioan cu împliniri și sănătate, ca astfel de momente să ne umple sufletele și trupurile de ajutorul care vine de la Tatăl Ceresc și de la sfinții Lui.”

Biserica din Homiceni a fost sfințită anul trecut, ea fiind construită în trei ani de către familia Dabija și cu implicarea celor doar 23 de familii din parohie. În prezent biserica se află în stadiul pictării, posibilitățile parohiei fiind foarte reduse, dar susținute în ritmul posibil de inimoșii credincioși din Homiceni.

Comentarii Facebook


Știri recente