Cerc pastoral în Protopopiatul Deva

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, o parte din preoții din Protopopiatul Deva s-au întâlnit duminică, 10 noiembrie 2013, în cadrul Cercului misionar-pastoral Hondol, la Biserica Parohiei Vărmaga cu hramul „Sfnții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Activitatea a debutat cu oficierea Tainei Sfântului Maslu de către soborul de nouă preoți în frunte cu Protopopul Devei, Părintele Petru Costa. După săvârșirea Maslului, Părintele Petru Costa a vorbit celor prezenți despre importanța milosteniei și a transmis celor prezenți arhierești binecuvântări din partea Preasfințitului Părinte Gurie.

La final, potrivit episcopiadevei.ro, Preotul Ionel Plitea, în calitate de gazdă, a mulțumit colegilor preoți pentru vizita făcută și credincioșilor care au venit, atât din localitate cât și din satele învecinate, pentru a participa la rugăciune împreună și a acordat diplome de recunoștință mirenilor care slujesc împreună cu el în sfântul lăcaș, cântărețului Voica Emanuel, paraclisierului Petru Ștefan și prescurăriței Silvia Poenar.

În a doua parte a întâlnirii, preoții au dezbătut probleme legate de viața parohială. În cadrul discuțiilor avute s-a subliniat că trebuie să se continue eforturile de a constientiza credincioșii de importanța milosteniei pe care datori suntem fiecare de a o face după puterile noastre. Cercurile misionar-pastorale se desfășoară cu regularitate în toate protopopiatele Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente