Cerc pastoral în Protoieria Ploieşti Nord

La Parohia Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din comuna Vâlcănești, județul Prahova, a avut loc în data de 26 ianuarie 2016 primul cerc pastoral al Protoieriei Ploiești Nord din anul în curs. Evenimentul a fost prezidat de Părintele Adrian Matei, Protoiereul Protopopiatului Ploieşti Nord.

„În cadrul cercului pastoral, preotul Ionel Florin Rusea, preot paroh la Parohia Vâlcănești, coordonatorul Cercului Pastoral nr.4, a prezentat Referatul intitulat «Viața și lucrarea pastoral-misionară a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești». A fost evidențiată activitatea tipografică a Sfântului Mitropolit prin care rămâne drept ctitor al limbii liturgice române în cultul Bisericii noastre Ortodoxe. Din timpul păstoririi Sfântului Mitropolit, fără întrerupere, serviciul divin a început a se face în toată țara numai în limba română spre mângâierea și pe înțelesul creștinilor noștrii ortodocși”, a precizat părintele Adrian Matei.

Întrunirea a fost precedată de săvârșirea Tainei Sfântului Maslu la sfârșitul căreia Părintele Adrian Matei a rostit cuvântul de învățătură în prezența numeroșilor credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente