Cerc pastoral în cadrul Protoieriei Câmpina

Preoții din cadrul Cercului pastoral-misionar IV Brebu, al Protoieriei Câmpina, Arhiepiscopia Bucureștilor, s-au întrunit joi, 22 mai, în conferință la biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” și „Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici” din satul Podu Cheii, comuna Brebu, județul Prahova, informează Ziarul Lumina.

„Întrunirea a fost precedată de slujba Utreniei și Sfânta Liturghie, săvârșite în sobor de preoți, sub protia părintelui Ștefan Marian, coordonatorul cercului pastoral. La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele Ion-Florin Moise, paroh la Parohia Trăisteni, a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța parastaselor și a pomenirilor celor adormiți în Domnul pentru creștinii ortodocși, evidențiind și câteva obiceiuri și tradiții locale legate de acestea. În cadrul cercului pastoral-misionar, părintele Valentin Dima, preot paroh la Parohia Pietriceaua, a susținut referatul cu tema „Spovedania și duhovnicia”, în care a evidențiat sfaturi ale Sfinților Părinți, cu precădere ale Sfântului Isaac Sirul, cu privire la Taina Sfintei Spovedanii și implicațiile ei”, a precizat părintele Vasile Toma, preot coslujitor la Parohia Trăisteni, Valea Doftanei.

În cadrul întrunirii au participat preoții de la parohiile din localitățile Telega, Brebu, Lunca Mare, Melicești, Buștenari, Pietriceaua și Valea Doftanei.

Comentarii Facebook


Știri recente