Cerc misionar la Chișineu-Criș

Duminică, 25 mai, la Chișineu-Criș a avut loc întrunirea preoților din Cercul misionar Chișineu-Criș, coordonați din încredințare Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului de către Preacucernicul Părinte Daniel-Mirel Dumitru, care este și noul preot-paroh al Parohiei Chișineu-Criș I.

Bucuria preotului paroh și a credincioșilor, precum și a celorlalți preoți prezenți a fost sporită de prezența în mijlocul lor a Preacuviosului Părinte Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului, care a transmis tuturor celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei.

Întrunirea a debutat la orele 1800 cu oficierea Tainei Sfântului Maslu în biserica parohială cu hramul „Înălțarea Domnului” în prezența unui număr mare de credincioși, atât din parohie, cât și din cele învecinate, potrivit eparhiaaradului.ro.

La sfârșitul Tainei Sfântului Maslu, Preacuviosul Părinte Iustin Popovici a rostit cuvântul de învățătură, temeluit pe citirile biblice ale zilei și în concordanță cu tema generală a anului omagial euharistic, legată de Taina Spovedaniei și a Împărtășaniei, subliniind locul și rolul lor în viața liturgică a parohiei și în viața spirituală a credincioșilor.

După oficierea Tainei Sfântului Maslu, preotul paroh Daniel Dumitru a susținut referatul cu tema „Roada Sfintei Împărtășanii în viața creștinului”, pe marginea căruia au urmat dezbateri și luări de cuvânt și din partea celorlalți preoți participanți. S-au subliniat și evidențiat principalele efecte ale acestei Sfinte Taine, precum și necesitatea conștientizării credincioșilor cu privire la pregătirea adecvată pentru primirea cu vrednicie a acestei Sfinte Taine și pentru ca roadele ei să lucreze eficient în viața lor spirituală.

Seara s-a încheiat cu o agapă frățească.

Următoarea întâlnire a preoților din cercul misionar Chișineu-Criș va avea loc în data de 15 iunie, în parohia Șimand.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…