Cerc misionar în parohia Mădrigești

În data de 21.09.2014, preoții din cadrul Cercului Pastoral-misionar Nr.3 Gurahonț, coordonat, din încredințarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Timotei, de către preotul Moț Crăciun-Dorel, s-au întrunit la Biserica ortodoxă cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din parohia Mădrigești, protopopiatul Sebiș, potrivit eparhiaaradului.ro.

În cadrul acestei întâlniri a luat parte și Pr. Botea Alexandru de la protopopiatul Sebiș. Preoții participanți au săvârșit Sfânta Taină a Maslului la care au luat parte, credincioșii din parohia Mădrigești și parohiile învecinate.

Având în vedere anul omagial euharistic al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni au fost susținute temele : 1. Liturghia – anticipare a vieții veșnice; 2.Familia creștină și rolul ei.3.Relația preotului cu autoritățile locale.

Temele au fost tratate și prezentate de părintele Petcuț Tuțu de la parohia Secaș.

„În cadrul Sfintei Liturghii are loc o Sfântă Taină – Sfânta Euharistie care este numită de Sfinții Părinți „leac al nemuririi”, deoarece credinciosul care o primește, devine o „părticică din Hristos”, iar după Sfântul Chiril al Ierusalimului devenim „hristofori”, adică purtători de Hristos, având în noi sămânța vieții veșnice. Putem astfel afirma că lumea a fost creată pentru cina mesianică în care de fiecare dată Sfântul Potir anunță întruparea Domnului, Crucea, Învierea și a doua Venire a Sa”, a precizat părintele Petcuț Tuțu.

După susținerea temelor au urmat discuții și au fost aduse completări de către ceilalți preoți. La cercul pastoral au luat parte și cântăreții bisericești din parohiile învecinate.

În finalul întâlnirii, preotul paroh Ștefănuț Lucian a mulțumit Părintelui Protopop Botea Alexandru pentru participare.

Comentarii Facebook


Știri recente