Centrul parohial de tineret din Firiteaz, un vis pe cale să se împlinească. „M-am rugat mult”

Preotul Sergiu-Vlad Sandu de la Firiteaz a prezentat sâmbătă proiectul Centrului de Tineret „Bucurie în Ortodoxie”, care va funcţiona pe lângă parohie.

Anunţul a fost făcut la 20 martie 2021, în Ziua internațională a Fericirii și ajunul Duminicii Ortodoxiei.

În vârstă de 30 de ani, părintele a gândit acest plan cu gândul la tineri şi viitorul lor, tineri care sunt acaparaţi tot mai mult de mediile digitale.

Proiectul va prinde contur pe locul unei foste şcoli, care va avea astfel o nouă viaţă. Între activităţile desfăşurate la centru se numără promenade, lecţii de echitaţie, dar şi altele care vor fi prezentate în viitorul apropiat.

Scop

M-am rugat mult pentru proiectul acesta. Mi-am imaginat dintotdeauna un spațiu în care copiii și tinerii care au mai mult să petreacă timp alături de cei care au mai puțin, fiind convins de faptul că și unii și ceilalți au foarte multe de învățat din această împreună petrecere a timpului”.

„Telefonul, tableta, laptopul, smartwatch-ul, Instagram-ul, Facebook-ul, Whatsapp-ul și toate celelalte umplu, efectiv, mintea și sufletul tânărului și a copilului, nelăsându-i acestuia timp pentru sine, pentru bucuriile reale ale vieții, pentru emoții și împliniri sufletești, pentru recreere, meditație și contemplare la minunata creație a lui Dumnezeu”.

„Și, în mod special, pentru că știu ce înseamnă să ai mai puțin, mă gândesc întotdeauna cu emoție la copilașii care provin din familii defavorizate, mulți dintre ei extrem de inteligenți și harnici. De ce să nu aibă și ei șansa la a porni în viață cu ceva mai mult elan? De ce să nu primească și ei atenția pe care orice copil o merită?”.

„Toate acestea sunt gândurile care m-au animat înspre a porni acest proiect amplu, în care L-am simțit pe Dumnezeu a-mi fi pe deplin alături prin oamenii minunați pe care i-a trimis înspre noi”, a mărturisit tânărul cleric.

Suport

Cei care doresc să sprijine proiectul, pot consulta pagina de Facebook a Centrului de Tineret, unde vor găsi toate detaliile necesare.

Foto credit: Facebook / Vlad-Sergiu Sandu


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente