Centrul de Tineret Reșița Montană la început de drum

Vineri, 18 ianuarie, a avut loc la Reșița, la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița Montană, o întâlnire cu copiii și tinerii din participanți din partea acestei parohii la proiectul „Tineri în Biserică” derulat de Episcopia Caransebeșului. Scopul acestei întâlniri, la care au participat preoții parohiei mai sus amintite, precum și inspectorul pentru activități cu tineretul al Episcopiei, a fost punerea bazelor unui Centru de Tineret în cartierul Muncitoresc al municipiului de pe Bârzava, informează episcopiacaransebesului.ro.

În cadrul acestui centru de tineret se intenționează desfășurarea unor activități artistice menite să sprijine și să consolideze lucrarea misionară de a-i aduce pe copii și tineri în Biserică. Prin implicarea voluntară a unor cadre didactice, instructori și specialiști din alte domenii, copiii vor participa la activități precum: sculptură în lemn, confecționare de icoane din semințe, dansuri de societate, realizarea de ornamente prin tehnica quilling, proiecții de film, întâlniri și discuții pe diferite teme. Desigur, se are în vedere și organizarea de excursii tematice, pelerinaje și tabere de creație.

O primă activitate în cadrul acestui centru s-a desfășurat sâmbătă 19 ianuarie când un număr de 15 copii au participat la cursul de dans de societate coordonat de domnul instructor Gheorghe Szeneszy.

Toate atelierele de lucru și activitățile care se vor desfășura cu tinerii vor avea în centrul lor cultivarea unor valori precum binele, frumosul, dragostea , îmbinate, desigur cu rugăciunea și însușirea valorilor autentic ortodoxe.

Comentarii Facebook


Știri recente