Centrul de tineret din Parohia Pojejena îşi deschide porţile

Marţi, 2 aprilie, în Parohia Pojejena din Protopopiatul Moldova Nouă s-a inaugurat un nou Centru de tineret la Sala Centrului pastoral-cultural „Sf. Treime” din curtea bisericii parohiale „Sfânta Treime” şi „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”. Evenimentul a debutat cu o slujbă de mulţumire, oficiată de către părintele Mihai Ciucur, inspector social-misionar şi de activităţi cu tineretul al Episcopiei Caransebeşului şi părintele paroh, Ion Nedelcu.

În continuare a avut loc o prezentare multimedia cu activităţile desfăşurate deja în centrele de tineret existente în Eparhia Caransebeşului. Prin această expunere, părintele inspector Mihai Ciucur a arătat celor prezenţi importanţa dezvoltării şi în mediul rural a noi nuclee de copiii şi tineri, sub forma centrelor de tineret. La manifestare au participat profesori din localitate, părinţi şi bunici, dar şi copiii, beneficiari ai centrului. Pentru desfăşurarea activităţilor sub ocrotirea Preasfintei Treimi, părintele Mihai a dăruit centrului nou înfiinţat o icoană.

„Centrele de tineret pe care le-am înfiinţat până acum în mediul urban devin centre sursă pentru cele zonale, pentru ca acestea să se poată ajuta de experienţa acumulată de preoţi şi toţi ostenitorii de la aceste centre din mediile urbane. Pe de altă parte şi noi ca şi Departament de tineret punem la dispoziţie materialele sursă, cateheze interarctive, în general materiale care să îi ajute să înceapă această lucrare cu folos. Este cel de-al patrulea centru înfiinţat în mediul rural şi sperăm ca până la finalului anului în majoritatea comunelor să avem astfel de iniţiative, în care Biserica, Şcoala şi familia se reunesc spre un scop foarte binedefinit, acela de a face glasul lui Dumnezeu auzit în mintea şi în inima copiilor, dar şi a părinţilor lor”, a subliniat părintele inspector Mihai Ciucur.

În contextul anului omagial al misiunii în parohie şi mănăstire, azi, strategia Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeşului se bazează anul acesta pe deschiderea de noi centre de tineret şi în mediul rural, în deosebi în comune mai mari, atenţia în anul trecut fiind îndreptată pe crearea nucleelor de copii şi tineri în oraşe. (Articol semnat de Diac. Pavel Canea şi Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente