Centrul de Studii Dumitru Stăniloae, Paris | S-a încheiat sesiunea de evaluare (VIDEO)

CDS Paris

În perioada 10-13 octombrie a avut loc sesiunea anuală de evaluare a cursanţilor Centrului Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae (CDS) al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul complexului Centre National de Formation des Scouts et Guides de France, din Regiunea Paris.

Întâlnirea a reunit o parte dintre profesorii asociaţi centrului și aproximativ 60 persoane care au urmat unul sau mai multe dintre programele de studiu organizate în anul academic trecut.

Întrunirea a reprezentat un frumos prilej nu doar de evaluare formală, ci şi de întâlnire faţă către faţă, după un an de întâlniri virtuale, a declarat pentru Agenţia de ştiri Pr. George Vâlcu, secretar al secțiunii în limba română a CDS Paris.

Prima parte a zilei de miercuri, 11 octombrie, a fost dedicată evaluării cursanților, iar a doua unei sesiuni de comunicări științifice.

Au fost organizate patru ateliere având următoarele tematici: arhitectură bisericească, bioetică, consiliere pastorală şi „Cum citim Sf. Scriptură”. Tema centrală a întâlnirii a fost legată de Anul comemorativ al mărturisitorilor ortodocşi din temniţele comuniste. Subiectul a fost abordat de dl. Radu Preda şi de Pr. Constantin Coman, a spus Pr. George Vâlcu.

Miercuri seara a avut loc ceremonia de decernare a diplomelor și slujba Vecerniei.


Interviu cu secretarul CDS Paris, Pr. George Vâlcu: Cursurile online de teologie sunt o necesitate în societatea de astăzi?


Diplomele au fost înmânate de IPS Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Centrale şi Meridionale. Înaltpreasfinţia Sa i-a felicitat pe cursanţi şi le-a mulţumit pentru efortul şi râvna depusă. Totodată, Chiriarhul locului le-a adresat mulţumiri şi profesorilor asociaţi CDS Paris.

Joi a fost oficiată Sfânta Liturghie și au continuat lucrările cu mai multe ateliere tematice pe teme de interes actual. În după-amiaza zilei, participanții au vizitat o parte dintre locurile din Paris care au o relevanță deosebită din punct de vedere creștin.

Tot în cadrul reuniunii au fost lansate înscrierile pentru programele de studiu organizate în anul 2017-2018.


Centrul de Studii şi Cercetare „Dumitru Stăniloae” este o instituție de cultură şi spiritualitate fondată în anul 2008, prin decizia Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.

Inaugurat în iulie 2009, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Centrul „Dumitru Stăniloae” își are sediul la Catedrala Mitropolitană din Paris. Centrul funcționează cu binecuvântarea ÎPS Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, și este împărțit în două secțiuni – una organizând programe în limba română, iar cealaltă, în limba franceză.

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…