Centrul de Îngrijiri Paliative al Arhiepiscopiei Clujului intră în circuitul academic: studenții vor face practică

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Clujului a semnat un parteneriat în premieră cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, pentru a primi studenții care studiază îngrijirile paliative. Este prima intrare în circuitul academic a centrului, care desfășoară numeroase alte activități educative.

Studenții de la specializările medicină generală, asistenți medicali și balneo – fiziokinetoterapie vor face stagiile practice la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Clujului.

„Colaborarea cu Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj, condusă de doamna rector prof. univ. dr. Anca Buzoianu, ne onorează, dar ne și responsabilizează, întrucât un spital al Bisericii intră, din acest an universitar, în circuitul academic”, a precizat directorul Centrului, preotul Bogdan Chiorean.

Activitatea educațională este o tradiție a centrului, care oferă periodic cursuri de calificare pentru infirmieri, pentru asistenți medicali generaliști, cursuri de specializare în îngrijiri paliative pentru asistenți medicali și medici.

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” a fost inițiat în 2009 de Preasfințitul Părinte Episcop emerit Vasile Flueraș și inaugurat în 2012. Este un proiect unic în centrul Transilvaniei și asistă anual peste 600 de pacienți.

Doi dintre medicii centrului, Marius Colceriu și Delia Ciuca, ambii cu atestat și vastă experiență în îngrijiri paliative, își desfășoară activitatea sub conducerea Șefei de Catedră – șef de lucrări dr. Ruxandra Râjnoveanu de la facultatea clujeană de medicină și farmacie.

Foto credit: Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…