Centru de zi pentru copii, inaugurat la Zalău

La Zalău s-a inaugurat ieri Centrul de zi pentru copii „Sfântul Arhidiacon Ștefan, în prezența Preasfințitului Petroniu, Episcopul Sălajului, și a membrilor Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Sălajului, informează „Ziarul Lumina”.

La centru, 20 de copii vor primi hrană, participă la activități recreative și își pot rezolva temele beneficiind și de lecții de limba engleză, activități de lectură, muzică, desen.

Centrul de zi pentru copii „Sfântul Arhidiacon Ștefan” a fost deschis sub patronajul Bisericii, parteneri în acest proiect fiind Protopopiatul Zalău și Parohia „Sfântul Arhidiacon Ștefan” din Zalău, sub directa coordonare a protopopului Ștefan Lucaciu.

Acest centru a luat naștere prin buna colaborare a mai multor instituții. Astfel, spațiul în care funcționează centrul a fost pus la dispoziție cu titlu gratuit de Consiliul Județean Sălaj, finanțarea pentru cele două mese calde pe zi care vor fi oferite copiilor este asigurată din bugetul Consiliului Local al Municipiului Zalău, iar Parohia „Sfântul Arhidiacon Ștefan” va suporta plata cheltuielilor curente. De asemenea, credincioșii parohiei s-au mobilizat și au donat centrului mobilier și echipamentul necesar funcționării.

Îngrijire pentru 20 de copii

Beneficiarii serviciilor sunt 20 de copii care au fost selectați conform criteriilor de vulnerabilitate socială, în urma unor anchete sociale efectuate cu acordul Direcției Comunitare de Asistență Socială Zalău și cu acordul părinților, respectiv a tutorilor legali.

Personalul centrului este format dintr-un asistent social și un pedagog, ambii cu activitate permanentă, precum și din cadre didactice și medicale care urmează să lucreze în regim de voluntariat.

Programul Centrului de zi „Sfântul Arhidiacon Ștefan” se va desfășura între orele 12:00 – 18:00, de luni până vineri.

La sosirea de la școală, copiii vor primi o masă caldă, apoi, alături de personalul centrului, vor fi antrenați într-o serie de activități recreative și de socializare, având și posibilitatea de a se odihni, după care își vor rezolva, sub supraveghere, temele, beneficiind, de asemenea, de lecții de limba engleză, activități de lectură, muzică, desen etc. La încheierea programului, înainte de a pleca acasă, copiii mai primesc o masă caldă.

Comentarii Facebook


Știri recente