Centru de zi pentru copii, inaugurat la Şura Mică

Elevii şi tinerii din Parohia Şura Mică, judeţul Sibiu, beneficiază de activităţi catehetice şi educative extraşcolare la un centru de zi de lângă Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“. Centrul parohial a fost inaugurat la sfârşitul săptămânii trecute printr-o serbare a elevilor din Şura Mică dedicată zilei de 8 martie, informează „Ziarul Lumina”.

Evenimentul a adunat peste 100 de elevi de la Şcoala Generală din Şura Mică, însoţiţi de mame şi bunici, învăţătoare şi profesoare. Elevii au pregătit o serbare pentru inaugurarea centrului parohial unde vor afla mai multe despre mântuirea omului în Biserică. Cadrele didactice de la şcoala din Şura Mică s-au străduit să facă din serbarea de 8 martie un eveniment deosebit, care să rămână mult timp în amintirea parohiei gazdă. Cei mici au pregătit mărţişoare şi felicitări, pe care le-au oferit la finalul serbării mamelor, bunicilor şi profesoarelor. Cântecele de primăvară, poeziile şi momentele artistice au fost însoţite de momente emoţionate prin care micuţii şi-au exprimat dragostea.

La serbarea de inaugurare a centrului de zi din Şura Mică au fost prezenţi şi reprezentanţii Departamentului social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, care au oficiat o slujbă religioasă, împreună cu parohul Ilie Fleşer şi au transmis felicitările şi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. După slujba de binecuvântare a elevilor şi a celor prezenţi, consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, părintele Nicolae Rusu a vorbit despre rolul centrelor educative ale parohiilor în realizarea activităţii catehetice şi în sprijinirea şcolilor.

„Viitorul nostru sunt copiii şi de aceea noi, preoţii, cât şi dascălii şi nu în ultimul rând, dumneavoastră, părinţii, cu toţii ne dăm silinţa să avem copii ascultători, merituoşi şi cu succese în viaţă. Un copil care Îl are pe Hristos în inima şi sufletului lui va fi o bucurie pentru părinţi“, a spus pr. Nicolae Rusu.

After-school, proiecte şi ateliere de pictură

La final, copiii au oferit mămicilor felicitări şi mărţişoare confecţionate cu ajutorul profesoarelor pentru această zi deosebită. De asemenea, icoanele pe sticlă realizate de cei mici în cadrul atelierelor organizate de şcoala şi parohia din Şura Mică au fost expuse la centrul de zi. Din partea Arhiepiscopiei Sibiului, copiii au primit dulciuri, produse de patiserie, sucuri şi cruciuliţe.

În perioada următoare, la centrul de zi din Şura Mică va avea loc o serie de activităţi cu elevii din parohie.

„Sperăm să aducem aici toţi elevii şcolii din sat, pe clase. Am început să construim acest centru social-educativ în urmă cu cinci ani. Avem mai mult proiecte de prevenire a consumului de droguri, tutun şi alcool, precum şi de prevenire a abandonului şcolar. Vom avea aici şi programe after-school, pentru că avem o relaţie extraordinară cu profesorii de la Şcoala Generală, care vor veni după orele de curs să îi ajute pe copii la activităţile lor. Un proiect foarte important pentru noi este atelierul de pictură a icoanelor pe sticlă, realizat împreună cu doamnele profesoare“, ne-a spus preotul paroh Ilie Fleşer.

Comentarii Facebook


Știri recente