Centre de tineret inaugurate la Oțelul Roșu și Mehadia

Zilele trecute, Episcopia Caransebeșului a deschis oficial două noi centre de tineret la Oțelul Roșu și Mehadia, județul Caraș-Severin, informează „Ziarul Lumina”.

În prima parte a zilei, delegația Centrului eparhial, condusă de părintele inspector Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret, a participat la festivitatea de deschidere a Centrului de tineret din Oțelul Roșu, ce va funcționa în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 3 din localitate. Cu acest prilej, pr. Mihai Ciucur a transmis binecuvântarea și felicitările Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, precizând că acest moment „marchează încununarea eforturilor părintelui profesor Vidu Vasiloni, ostenitor în lucrarea misionară cu copiii din Oțelul Roșu, alături de părintele paroh Liciniu Oltean. Dat fiind contextul favorabil de aici, în care Biserica și Școala, alături de autoritățile locale, și-au dat mâna pentru viitorul copiilor, avem speranțe că Centrul de tineret de la Oțelul Roșu își va îndeplini obiectivul principal, acela de a forma copiii și tinerii în spiritul valorilor credinței noastre”. La eveniment au participat cadre didactice, conducerea școlii, părinți, alături de elevi din clasele gimnaziale, precum și primarul orașului Oțelul Roșu, Luca Mălăescu. Momentul festiv a fost urmat de organizarea Concursului de cunoștințe religioase „Să ne cunoaștem credința” din cadrul proiectului „Tineri în Biserică”.

Inaugurarea Centrului de tineret din Mehadia

În după-amiaza aceleiași zile, delegația episcopiei a fost prezentă la Mehadia, la Așezământul social „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitate, unde, în prezența preotului paroh Ciprian Danci, a primarului localității, Iancu Panduru, și a copiilor însoțiți de cadre didactice, a fost inaugurat oficial centrul de tineret din localitate. Acesta va funcționa în incinta așezământului social al parohiei, care asigură zilnic o masă caldă pentru zece familii cu posibilități reduse din localitate. În cea de-a doua parte a întâlnirii, cei 15 copii prezenți au participat la concursul de cunoștințe religioase „Să ne cunoaștem credința” și au completat chestionare în cadrul proiectului sociologic „Împreună pentru copiii noștri”. În prezent, la nivelul Eparhiei Caransebeșului funcționează zece centre de tineret organizate în parteneriat cu diverse instituții de învățământ, autorități publice locale și alte instituții de cultură.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…