Cei mai buni compozitori de muzică bisericească

Au fost desemnați câștigătorii secțiunii Compoziție a Concursului Național de Muzică Bisericească „Lăudați pe Domnul!”. Comisia de jurizare, prezidată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, s-a întrunit la Centrul Cultural – Social al Mănăstirii ”Radu Vodă”. Cei 14 concurenți înscriși au compus, în stil bizantin, muzica însoţită de isoane pentru Heruvicul din Joia Mare.

„Suntem în al şaptelea an când alternativ muzica bisericească, corală şi monodică, interpretarea şi creaţia sunt promovate”, a mărturisit Arhid. Prof. Univ. Dr. Sebastian Barbu-Bucur de la Universitatea Națională de Muzică din Bucureșt, potrivit TRINITAS TV.

„Sunt lucrări de o valoare extraordinară şi cred că anumite creaţii reflectă într-un fel intenţia Bisericii noastre de a promova repertoriile tradiţionale” , a subliniat Conf. Univ. Dr. Nicolae Gheorghiță, Universitatea Națională de Muzică din București.

Compozitorii clasați pe primele 4 locuri vor fi invitați la spectacolul-concurs ce se va desfășura la Studioul de concerte „Mihail Jora” (Sala Radio) din București, pe 27 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente