Ceasurile Împărătești în Vinerea Mare, la Catedrala Episcopală din Giula

În Vinerea Mare, 13 aprilie 2012, dimineața, la Catedrala Episcopală din Giula, rânduiala Ceasurilor Împărătești a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, înconjurat de un sobor de preoți format din Părintele Vicar Eparhial Pavel Ardelean, Părintele Secretar Eparhial Visarion Tuderici și din Arhidiaconul Claudiu, după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

La acest moment liturgic din Vinerea Mare, alături de credincioși a fost prezent și un grup de elevi de la Școala Generală Românească din Giula, însoțit de Doamna Profesoară Eva Sabău, care astfel a putut lua cunoștință cu atmosfera slujbelor din Catedrală în această zi specială pentru întreaga Biserică Ortodoxă, când este sărbătorită Răstignirea, moartea și punerea în mormânt a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

În cadrul Vecerniei, potrivit tradiției, Sfântul Epitaf a fost scos din altar și așezat în mormântul Domnului, pregătit în mijlocul bisericii pentru slujba de Prohod.

În fiecare an credincioșii așteaptă cu multă emoție aceste zile din cadrul Săptămânii Mari, care îi apropie mai mult de Pătimirile și Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente