Ce spune Patriarhul Alexandriei despre presupusa descoperire a Chivotului Legii

Patriarhul Alexandriei speră ca descoperirile făcute de arheologi în ultima perioadă și conform cărora Chivotul Legii s-ar afla în Etiopia să fie adevărate.

„Opinia că acest Chivot al Legământului s-ar afla în Etiopia este foarte veche, iar în decursul timpului s-au auzit diverse. Măcar de s-ar adeveri această opinie iar această importantă relicvă să fie accesibilă credincioșilor pentru închinare, ceea ce ar fi realmente întăritor pentru credința lor”, a afirmat Preafericitul Părinte Teodor, Patriarhul Alexandriei și al întregii Africi, într-un interviu pentru Ziarul Ethnos de Duminică.

„Desigur, relicvele creștinismului au o importanță specială și trebuie să primească cinstea corespunzătoare”, a continuat Patriarhul Teodor.

„O mai mare importanță însă o are credința în Scripturi și respectarea poruncilor lui Dumnezeu. Dacă există credință, iubire și jertfă, acestea sunt cele mai importante și mai esențiale lucruri care ne însoțesc atât în viața aceasta, cât și în viitoarea, cu voia lui Dumnezeu”, a subliniat al doilea patriarh din dipticele Ortodoxiei.

Preafericitul Părinte Teodor a oferit la începutul anului un interviu publicației Ethnos în care a răspuns întrebărilor jurnalistei Marina Zioniou cu privire la colaborarea dintre Egipt și Grecia, la fundamentalismul religios, precum și la misiunea întreprinsă de Patriarhia Alexandriei pe continentul african.

Foto: Blake Petterson / Sputnik

Comentarii Facebook


Știri recente