Ce își propune programul de mentorat pentru seminariile și liceele teologice ale Arhiepiscopiei Iașilor

Programul de mentorat pentru seminariile și liceele teologice ale Arhiepiscopiei Iașilor își propune ca obiectiv fundamental identificarea vocației elevului, dar și: îmbunătățirea rezultatelor școlare, dezvoltarea personalității elevilor, schimbarea mentalității elevilor, părinților și educatorilor, creșterea încrederii elevilor în mediul seminarial și formarea și întărirea caracterului creștin ortodox.

Implementat ca extensie a programului de mentorat derulat deja la nivelul Facultății de Teologie din Iași, programul dedicat seminariilor și liceelor teologice a început cu formarea mentorilor.

Primul curs de formare a avut loc la mijlocul săptămânii trecute la Centrul Social-Cultural „Sfântul Ilie” de la Miclăușeni.

Coordonatorul programului, Arhim. Hrisostom Rădășanu, consilier educațional al Arhiepiscopiei Iașilor, a subliniat că „a fi mentor, alături de a fi profesor sau duhovnic, este unul din marile privilegii oferite de Domnul Bisericii Sale”.

„Îmi doresc ca mentoratul să slujească cu onestitate darurile sădite de Domnul în sufletele tinerilor care aleg să se formeze în instituțiile educaționale ale Bisericii”, a mărturisit Părintele Hrisostom Rădășanu potrivit Doxologia.

Prima serie de cursanți a inclus directori și profesori ai seminariilor de la Mănăstirea Neamț, Piatra Neamț, Botoșani și Dorohoi.

În cadrul întâlnirii moderate de Arhim. Hrisostom Rădășanu, au fost fixate repere teoretice privitoare la mentorat, principii de comunicare între mentor și elev, procedura de mentorat, instrumente de lucru care să înlesnească activitatea mentorilor ș.a.

Cursul face parte dintr-un training alcătuit din trei sesiuni de formare teoretică desfășurate pe parcursul anului 2019 și un program de pilotare practică, ce se va derula în semestrul curent în școlile teologice și va presupune mentorizarea unui elev după principiile învățate, aprofundate și experimentate.

Următoarele cursuri se vor avea loc în a doua jumătate a lunii martie.

Citește și: Proiectele noi ale Arhiepiscopiei Iașilor în 2019

Foto credit: Doxologia 

Comentarii Facebook


Știri recente