Adunare Eparhială: Proiectele noi ale Arhiepiscopiei Iașilor în 2019

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Iașilor s-a întrunit în ședință anuală sâmbătă, 16 februarie 2019 sub președinția Mitropolitului Teofan al Moldovei și Bucovinei.

Au fost prezentate rapoartele de activitate pe 2018 ale sectoarelor Eparhiei și s-au făcut propuneri pentru anul curent.

Pr. Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a relatat pentru Doxologia care sunt principalele proiecte noi aprobate pentru 2019:

  • Organizarea, în mai 2019, a unui simpozion dedicat creștinismului în post-comunism cu ocazia împlinirii a 30 ani de la evenimentele din decembrie ’89;
  • Deschiderea unui centru educațional la Piatra-Neamț și a două centre de zi pentru vârstnici la Miorcani, județul Botoșani și la Bălțătești, județul Neamț;
  • Extinderea activității Policlinicii „Providența”;
  • Derularea proiectului „Casă pentru familia cu mulți copii” prin Departamentul Pro Vita;
  • Lansarea noii colecții a Editurii Doxologia: „Bioetică și Politică”;
  • Implementarea unui program de mentorat pentru elevii seminariilor teologice ca extensie a programului derulat deja la nivelul Facultății de Teologie din Iași.

Adunările eparhiale au loc anual, la nivelul fiecărei eparhii de pe cuprinsul Patriarhiei Române. Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale unei eparhii.

Foto: captură video Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente