Ce discută tinerii din ASCOR Iași la „Dialogurile studențești”

„Aici, la Dialoguri, studenţii participă la seri culturale sau duhovniceşti, adresează şi îşi adresează întrebări, primesc răspunsuri, se îndoiesc sau sunt inspiraţi. În acest loc s-au plămădit pelerinaje, de aici s-a pornit mai mulţi ani la colindat, de aici şi-au luat putere şi entuziasm sute de studenţi”, scrie Teodora Apostol, voluntar ASCOR Iaşi.

„Unii tineri spun că sunt o întâlnire, alţii un loc – Paraclisul studenţesc Metocul Maicilor – mulţi însă afirmă cu multă convingere că aceste Dialoguri sunt de fapt o prietenie”, adaugă voluntarul.

Dialogurile studențești organizate de ASCOR la Paraclisul studenţesc „Metocul Maicilor” s-au reluat în acest an universitar marți, 23 octombrie 2018.

Prima întâlnire din acest an a avut tema „Tinerii şi tinereţea Bisericii”. Invitat a fost părintele Arhim. Nicodim Petre, consilier al Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, dar şi îndrumător al filialei ASCOR Iaşi.

Tinerii şi tinereţea Bisericii

Invitatul a vorbit întâi despre Ortodoxie ca „tinereţe veşnică a lumii”. El a spus, potrivit Doxologia, că cei ce ştiu să „profite” de Biserică ştiu să profite şi de tinereţe.

„Tinerii îmbătrânesc înainte de vreme atunci când stau departe de Dumnezeu”.

Părintele arhimandrit a subliniat că „păcatul şi patima aduc boală, bătrâneţe şi moarte”, iar „Harul lui Dumnezeu nu este niciodată demodat și este singurul cosmetic ce-l poate păstra pe om tânăr până-n veşnicie”.

Concluzia relatată de participanți a fost aceea că „Biserica în sine este tânără, actuală şi nu se demodează niciodată. Duhul Sfânt lucrează în oamenii care-l caută. Căutarea lui Dumnezeu este răsplătită cu primirea harului şi a bucuriei”.

„Bolile, bătrâneţea nu mai sperie. Timpul rămas până la marea trecere ne desparte de fapt de Tinereţea veşnică, şi cu cât se scurtează cu atât suntem mai aproape de Împărăţia lui Dumnezeu”.

O altă concluzie a fost aceea că „atunci când harul lui Dumnezeu este absent, omul este sărac şi trist, şi nu-i rămâne decât să încerce să mimeze fericirea”.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente