Ce activități poți face în Luna pentru viață 2023 și unde să ceri kitul de organizare

Săptămâna viitoare începe Luna pentru viață 2023 „Viitorul este pro-viață”. Seria de manifestări va culmina cu Marșul pentru viață România și Republica Moldova, desfășurat în numeroase localități de pe ambele maluri ale Prutului în 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri. Dacă vrei să te implici, vezi mai jos câteva sugestii de activități.

Unde apelezi pentru resurse

Dacă vrei să organizezi Marșul pentru viață 2023 sau o activitate în Luna pentru viață 2023, trimite un email la [email protected] sau sună la 0751.859.467. Vei primi kitul de organizare și vei înscrie localitatea ta pe harta Lunii pentru viață 2023 „Viitorul este pro-viață”.

Unde apelezi pentru inspirație

Dacă nu ești organizator, iată cum poți contribui:

  1. Participă la activitățile pro-viață organizate de alții.
  2. Postează, distribuie, promovează:
    • bannere online pro-viață,
    • mărturii,
    • articole,
    • știri cu mesaje și activități legate de Luna pentru viață

Ce poți organiza în Luna pentru viață 2023

Comunicatul Marșului pentru viață 2023 „Viitorul este pro-viață” oferă mai multe sugestii de activități în Luna pentru viață. Kitul de organizare și sfaturile urmează să fie oferite la cerere organizatorilor locali.

„Dragostea și responsabilitatea fiecărui organizator local pot crea și alte activități de conștientizare și de sprijin”, mai transmite echipa de comunicare a Marșului pentru viață 2023.

Iată sugestiile lor:

Leapșa pentru viață online

Postează clipuri video cu răspunsul tău la întrebarea: „Ce înseamnă pentru tine un viitor pro-viață?” Folosește hashtag-urile #mpv2023 și #viitorulesteproviață.

Campania online „Și inima mea bate pentru o nouă viață”

Postează o fotografie cu mâinile ținute în formă de inimă. Folosește hashtag-urile #siinimameabatepentruonouaviata, #mpv2023 și #viitorulesteproviață.

Proiecții de film pro-viață

Lista filmelor pro-viață și descrierea lor se găsesc pe marsulpentruviata.ro. Pentru a primi filmele, puteți trimite un mail la [email protected].

„Spune-mi o poveste pentru suflet”

Ateliere de citit cărți pro-viață pentru copii, coordonate de profesoara Ioana Revnic. Organizează un atelier: [email protected].

Campania „Sprijin pentru centre – sprijin pentru viață”

Adolescenții, tinerii și adulții pro-viață sunt încurajați să strângă fonduri și obiecte de necesitate cu care să sprijine cel mai apropiat centru de ajutor pentru femei însărcinate. Se pot dona: scutece, lapte praf, produse de îngrijire pentru bebeluși, alimente, bani.

Târg caritabil de prăjituri pro-viață

Prepară prăjituri împreună cu cei dragi, decorează-le cu mesaje pro-viață și oferă-le în schimbul donațiilor. Dăruiește fondurile strânse unui centru de sprijin pentru femei în criză de sarcină.

8 martie: „Flori pentru mămici”

Oferă-le flori femeilor însărcinate și mamelor aflate la Maternitate sau în găzduirea unui centru maternal. Florile pot fi însoțite de mesajul: „Mamă, îți mulțumesc că m-ai născut!”

8 martie: Campania online „Mamă, îți mulțumesc că m-ai născut!”

Postează la fotografia de profil pancarta cu anul în care te-ai născut și mesajul: „Mamă, îți mulțumesc că m-ai născut”. Pancartele pot fi descărcate de aici.

Atelier de bannere online pro-viață

Tinerii pot învăța cum să editeze într-un mod simplu bannere cu mesaje pro-viață pe care le pot distribui mai departe pe rețelele de socializare.

Ziua Națională a Tricourilor Pro-Viață

Imprimă sau pictează un tricou cu un mesaj pro-viață, fotografiază-te cu tricoul și postează fotografia pe rețelele de socializare. Folosește hashtag-ul #tricouproviata.

Atelier de pancarte pro-viață

Creează-ți propria pancartă pro-viață, pentru a participa cu ea la Marșul pentru viață din localitatea ta. Fotografiază pancarta și distribui-o pe rețelele de socializare. Folosește hashtag-ul #pancartaproviata.

Conferință cu un invitat pro-viață

Pot fi invitați actualii sau foștii președinți ai unor asociații pro-viață, medici ginecologi, asistenți sociali pro-viață sau preoți, dar și alți lideri pro-viață care activează în diferite domenii.

Crosul pentru viață

Eveniment caritabil organizat cu scopul de a promova viața prin alergare. Crosul pentru viață include Crosul familiei (3 km) și Crosul copiilor.

Plantează copaci

Plantează câte un copac în memoria celor care nu au avut șansa să se nască. Acțiune în memoria victimelor avortului care poate fi organizată în localitatea ta.

Vizită la un centru pentru copii sau vârstnici

Participă adolescenții și tinerii din comunitate.

Drumeție pentru viață

Adolescenții și tinerii care s-au implicat în organizarea Lunii pentru viață 2023 pot socializa la finalul Lunii pentru viață, punând astfel bazele unei echipe care poate apoi organiza activități pro-viață pe tot parcursul anului.


Tema Lunii și Marșului pentru viață din acest an: „Viitorul este pro-viață”. Organizatorii locali din România și Republica Moldova sunt independenți unii de alții. Fiecare își asumă responsabilitatea atât pentru activitățile organizate în Luna pentru viață, cât și pentru mesajul transmis în cadrul acestora.

La București, Marșul pentru viață 2023 „Viitorul este pro-viață” este organizat de Asociația „Studenți pentru viață” București și Asociația „România pentru viață” și se va desfășura sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 12:00, pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului.

Foto credit: Wincero

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente