CDS Paris a dat startul înscrierilor la cele patru programe de studiu, dintre care unul în premieră

Centrul Ortodox de Studii și Cercetare „Dumitru Stăniloae”(CDS) din Paris anunţă startul înscrierilor la patru programe de studiu.

Un program este în premieră şi se află în strânsă legătură cu Anul omagial 2020 în Patriarhia Română.

Cele patru programe de studiu:

APOSTOLIA. Trăirea și înțelegerea lucrătoare a credinței

Cursul se va desfăşura între 24 martie – 23 iunie 2020, perioada de înscriere fiind cuprinsă între 7 – 23 martie 2020.

Potrivit organizatorilor, modulul „vine în sprijinul celor care vor să pună început bun unui demers de aprofundare a tradiției teologice a Bisericii Ortodoxe”.

CERCETAȚI SCRIPTURILE (Ioan 5:39) Introducere în citirea și înțelegerea Sfintei Scripturi

Înțelegerea modului în care cuvântul lui Dumnezeu poate fi lucrător în și prin oameni este un aspect fundamental al vieții creștine și esența adevăratei Teologii.

Datorită acestui fapt, Centrul „Dumitru Stăniloae” – Paris propune un modul de inițiere în Teologia Ortodoxă Biblică de mai sus.

ȘCOALA PĂRINȚILOR – Arta de a educa sufletul copilului

Programul cuprinde 12 prelegeri care vor avea loc în perioada 24 martie – 23 iunie.

În cadrul acestora vor fi abordate arii tematice diverse cu accent pe punctele de întâlnire dintre psihopedagogia laică și cea creștină oferind instrumente concrete părinților pentru creșterea sănătoasă a copiilor.

De asemenea, vor fi abordate tematici referitoare la asumarea valorilor creștine și a unui comportament sănătos pentru transmiterea educației „celor 7 ani de acasă”.

Dar și explorarea unor arii cum ar fi: dezvoltarea cognitivă, motivațională sau emoțională, managementul timpului, identificarea nevoilor și dezvoltarea copilului, provocările adolescenței, emoțiile și înțelegerea lor, pedepse și recompense, nevoile relaționale ale copiilor, vârstele vieții sufletești și nu numai.

Cel de-al patrulea modul este intitulat PASTORAȚIE ȘI DUHOVNICIE şi a fost organizat pentru prima oară de CDS Paris în anul 2014.

Programul adresat în exclusivitate preoților duhovnici sau celor ce se pregătesc pentru primirea Tainei Preoției se va desfăşura între 26 martie şi 25 iunie 2020.

Modulul își propune să se constituie într-un mijloc de transmitere a experienței duhovnicești și, prin dezbatere, de articulare a unor răspunsuri avizate pentru astfel de întrebări.

Printre cei care vor lua cuvântul se numără episcopi, preoți, monahi, profesori și psihologi, cu toții având în comun o preocupare consistentă și consecventă pentru o viață bisericească echilibrată și responsabilă.

Pentru mai multe detalii, cât şi pentru înscriere, accesaţi site-ul oficial al Centrului.

CDS Paris

Centrul de Studii şi Cercetare „Dumitru Stăniloae” este o instituție de cultură şi spiritualitate fondată în anul 2008, prin decizia Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.

Inaugurat în iulie 2009, de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Centrul „Dumitru Stăniloae” își are sediul la Catedrala Mitropolitană din Paris.

Centrul funcționează cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, și este împărțit în două secțiuni – una organizând programe în limba română, iar cealaltă, în limba franceză.

Foto credit: CDS Paris

Comentarii Facebook


Știri recente