Cateheze la Liceul Teoretic Sabin Drăgoi Deva

În Protopopiatul Deva se desfășoară, din acest an, un proiect catehetic adresat elevilor de liceu, în cadrul căruia se organizează întâlniri cu tinerii din liceele aflate pe raza protopopiatului. Aceste întâlniri vor avea, pe lângă caracterul catehetic, și o substanțială componentă artistică, de muzică și poezie, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Prima serie de cateheze abordează subiectul sensibil al relațiilor dintre tineri, în contextul actual al mult-mediatizatelor „sărbători” ale iubirii: Valentines Day, Dragobetele, Mărțișorul, Ziua Femeii.

Prima întâlnire catehetică, intitulată „Despre dragoste și nu numai…”, a avut loc pe 13 februarie, la sala de festivități a Liceului Teoretic „Sabin Drăgoi” din Deva. După o scurtă prezentare a proiectului, făcută de pr. protopop Petru Costa, preotul Radu Trifon, responsabilul catehetic al Protopopiatului Deva, a vorbit despre frumusețea și necesitatea adevăratei iubiri. Expunerea a fost punctată cu cântece de dragoste din repertoriul românesc al muzicii folk, interpretate la chitară și voce de pr. Radu Trifon. La finalul întâlnirii, aplauzele celor peste 150 de elevi și profesori au arătat deschiderea către valorile creștine.

Comentarii Facebook


Știri recente