Cateheze în Protoieria Mioveni

Cu arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Administrativ Bisericesc – Biroul de Cateheză și Activități cu Tineretul din Protoieria Mioveni, a desfășurat luni, 20 iulie 2015, cateheze la parohiile Budeasa Mică, Clucereasa și Tufanu cu Icoana, cu ocazia zilei Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul acestor comunități creștine.

Părinții slujitori Sebastian Nicolae, Predescu Ion Daniel și Tismănaru Ionuț, au explicat copiilor de ce profeții sau proorocii Vechiului Testament au fost cei mai de seamă trimiși ai lui Dumnezeu și învățători ai poporului biblic, care au păstrat și au apărat credința într-un singur Dumnezeu, pregătind astfel venirea Mântuitorului Hristos, potrivit eparhiaargesului.ro.

Astfel, copiii au aflat viața și activitatea Sfântului Prooroc Ilie, care prin vrednicia lui și-a arătat curajul de a mustra fărădelegile regelui Ahab și ale soției sale Izabela. În Noul Testament se spune că la Schimbarea la Față, Ilie, s-a arătat împreună cu Moise, vorbind cu Mântuitorul.

În finalul activității copiii au fost binecuvântați primind iconițe și daruri.

Comentarii Facebook


Știri recente