Cateheză la Penitenciarul din Ploiești despre Sf. Trei Ierarhi: ’Ei sunt o pildă vie de prietenie și de dragoste’

Pr. Laurențiu Ștefănescu de la Parohia ploieșteană „Sf. Trei Ierarhi” s-a rugat împreună cu persoanele private de libertate din Penitenciarul Ploiești. Părintele i-a îndemnat pe deținuți să fie prieteni unul cu altul și să nu se lase ispitiți de ură, urmând exemplul Sfinților Trei Ierarhi, care „sunt o pildă vie de prietenie și de dragoste”.

Pe marii ierarhi „cel mai mult i-a caracterizat iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele, față de oameni”, a subliniat  Pr. Laurențiu Ștefănescu în cadrul catehezei.

Părintele Laurențiu Ștefănescu s-a aflat la Penitenciarul din Ploiești la invitația Pr. Constantin Rădulescu, slujitorul de la Capela Penitenciarului și nu este la prima activitate de acest fel:

„Părintele Laurențiu Ștefănescu este prezent pentru a treia oară în Penitenciarul Ploiești. Am încheiat și un protocol de cooperare cu această parohie, pentru a fi mai aproape de deținuții din penitenciar și pentru a ne sprijini în activitățile moral-religioase ce le desfășurăm”, a declarat Pr. Constantin Rădulescu, preot capelan al Penitenciarului Ploiești.

La finalul activității, persoanele private de libertate au primit în dar câte o Psaltire și un Calendar creștin-ortodox pentru anul 2018.

Foto credit: Marius Gheorghe / Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente