Cateheză la Penitenciarul din Ploiești despre Sf. Trei Ierarhi: ’Ei sunt o pildă vie de prietenie și de dragoste’

Pr. Laurențiu Ștefănescu de la Parohia ploieșteană „Sf. Trei Ierarhi” s-a rugat împreună cu persoanele private de libertate din Penitenciarul Ploiești. Părintele i-a îndemnat pe deținuți să fie prieteni unul cu altul și să nu se lase ispitiți de ură, urmând exemplul Sfinților Trei Ierarhi, care „sunt o pildă vie de prietenie și de dragoste”.

Pe marii ierarhi „cel mai mult i-a caracterizat iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele, față de oameni”, a subliniat  Pr. Laurențiu Ștefănescu în cadrul catehezei.

Părintele Laurențiu Ștefănescu s-a aflat la Penitenciarul din Ploiești la invitația Pr. Constantin Rădulescu, slujitorul de la Capela Penitenciarului și nu este la prima activitate de acest fel:

„Părintele Laurențiu Ștefănescu este prezent pentru a treia oară în Penitenciarul Ploiești. Am încheiat și un protocol de cooperare cu această parohie, pentru a fi mai aproape de deținuții din penitenciar și pentru a ne sprijini în activitățile moral-religioase ce le desfășurăm”, a declarat Pr. Constantin Rădulescu, preot capelan al Penitenciarului Ploiești.

La finalul activității, persoanele private de libertate au primit în dar câte o Psaltire și un Calendar creștin-ortodox pentru anul 2018.

Foto credit: Marius Gheorghe / Trinitas TV

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti | FOTO

Astăzi, 20 februarie 2019, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, au  avut loc lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti. Înainte de începerea lucrărilor membrii Adunării Naţionale Bisericeşti au participat împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala Patriarhală,…